A fost descoperită înșelătoria cu spirt contrafăcut! Dezinfectantul medical era făcut din lichid de parbriz

A fost descoperită înșelătoria cu spirt contrafăcut! Dezinfectantul medical era făcut din lichid de parbriz © captura video

În contextul pandemiei de coronavirus și a lipsei acute de materiale sanitare, tot mai mulți oameni s-au gândit să facă o afacere din vânzarea de soluție sanitară, produsă din diverse substanțe.

În urma mai multor verificări amănunțite din mai multe județe, polițiștii au descoperit cantități uriașe de alcool sanitar contrafăcut.

Poliția Română a intensificat activitățile de prevenire, descoperire și combatere a infracțiunilor economice de acest gen. 

Polițiștii specializați în investigații criminale economice au descins în mai multe locații din Prahova, Argeș și Ilfov unde se bănuia că există comercializări ilegale ale dezinfectanților medicali contrafăcuți.

În acest caz, au fost întocmite mai multe dosare penale în care se investighează infracțiunile de evaziune fiscală și falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse.

Sute de litri de spirt contrafăcut a fost confiscat

În urma descinderilor desfășurate de polițiștii din Prahova, Argeș și Ilfov, au fost confiscate aproape 3.000 de sticle de alcool sanitar, a câte 500 de ml fiecare, cantitate despre care se crede că nu constituie în realitate un produs sanitar. 

Acest lucru survine după cercetarea cu atenție a etichetei de pe sticle, ea nefiind conformă cu realitatea. Mai mult, mirosul nu era unul specific alcoolului sanitar, semănând mai mult cu cel de diluant. 

În acest fel, anchetatorii au expus riscul punerii în pericol a persoanelor care puteau folosi acest produs falsificat.

Spirt obținut din lichid de parbriz

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economice au mai efectuat trei percheziții în comuna Filipeștii de Târg, din Prahova, la domiciliile unor persoane la adresa cărora existau suspiciuni de falsificare sau substituire de alimente sau produse.

Și la aceste adrese au fost găsite sticle cu etichete pe care scria "alcool sanitar", deși în realitate lichidul din pet-uri nu reprezenta un produs sanitar. Și acestui lichid îi lipsea mirosul specific.

De la aceste locații au fost ridicare 53 de sticle a câte 500 de ml fiecar, dar și 244 de bidoane a câte 5 litri, constituind soluția de parbriz.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro