A început sezonul anvelopelor de iarnă. Șoferii riscă amenzi uriașe

A început sezonul anvelopelor de iarnă. Șoferii riscă amenzi uriașe © arhiva

Chiar dacă vremea a fost deosebit de bună până acum, Poliția a anunțat că sezonul avelopelor de iarnă obligatorii a început. Ce amenzi riscă șoferii care nu își echipează autoturismul?

Pentru ca iarna deja și-a făcut simțită prezența în anumite locuri din România, legea presupune că indiferent de intervalul de timp, dacă gheața, poleiul sau zăpada apar pe carosabil, este obligatoriu ca mașinile să fie echipate cu anvelope de iarnă. Cei care nu vor face asta vor avea de plătit amenzi uriașe, care pot ajunge până la 2900 de lei

„Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării. Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei”, a transmis Poliția Română într-un comunicat. 

„Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă”, anunță Poliția Română.

Cât costa un set de anvelope de iarnă

Legea anvelopelor de iarnă  a intrat în vigoare din anul 2011, iar de atunci șoferii sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Un astfel de set, de obicei costă aproximativ 1000 de lei, dacă ne referim la dimensiunile R15-R1


facebook whatsapp twitter pinterest