Ultimul mesaj al lui George Stanca. Ce supărare a avut cunoscutul scriitor şi ziarist

Ultimul mesaj al lui George Stanca. Ce supărare a avut cunoscutul scriitor şi ziarist © spynews

George Stanca, cunoscutul scriitor român, s-a stins din viaţă azi, luni, 4 februarie, la vârsta 71 de ani. A avut o carieră literară ce a evoluat în paralel cu cea de inginer şi a fost unul dintre cei mai notabili jurnalişti ai României activând pentru numeroase publicaţii.

„Am lipsit atât din motive de sănătate. Ce să vă spun despre un calvar care a ținut din iulie în noembrie, mi-a stricat sănătatea și vara… și toamna și sărbătorile.” a vorbit George Stanca în ultimul său articol pe blogul său despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat, motivânu-şi absenţa în faţa cititorilor.

Una dintre supărările pe care le-a avut marele artist înainte să-şi găseasca sfârşitul a fost pierderea unui bun prieten, Petre Tănăsoaica.

„Pe scurt ca o coincidență nefastă anul 2018, al Unirii, Centenarului Nostru pentru mine a fost un dezastru, un calvar. Pe scurt din iulie în noiembrie trei operații și mă mai așteaptă încă una. Cum să fiu optimist când ieri aflu că bunul meu prieten Petre Tănăsoaica a murit făcând infarct la intevenția pentru o ocluzie intestinală. E drept că avea inima slabă. Observându-mi sensibilitatea el mereu îmi spunea: ” bă Stanco, tu plângi ușor, să vii și la moartea mea că eu mă voi duce primul, pot să mor oricând… Avea inima slabă… și doar 63 de ani.” a scris cu regret pentru ultima dată pe blogul său George Stanca.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest