A murit ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

A murit ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților © arhivă

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul Matei Balș din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

Basilica.ro anunță că ÎPS Pimen s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, în urma unui al doilea atac de cord, la Institutul Matei Balș din Capitală, unde se afla în stare gravă, pe secția ATI. Arhiepiscopul s-a luptat împotriva noului coronavirus, dar din păcate, a fost învins.

Potrivit aceleași surse, decesul avut loc în jurul orei 00:50.  

În vârstă de 90 de ani, ÎPS Pimen era intubat și ventilat mecanic din seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare. Ierarhul a beneficial de tratamentul cu plasmă și de altele, revoluționare.

Amintim că ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie cu un elicopter MI8, în urma infectării cu noul coronavirus. 

În ultima comunicare a GCS apare raportarea următoare:

  • Deces 1141

Bărbat, 90 ani, județ Suceava, preot. 

Dată confirmare: 20.04.2020. 
Dată deces: 19.05.2020. 
Comorbidități: HTA. Boala cardiaca ischemica

Ce spunea ÎPS Pimen despre pandemia de coronavirus

Înainte de a se infecta cu Covid-19, ÎPS Pimen a spus câte ceva despre aceste vremuri grele.

„Trebuie să vin în ajutorul celor aflați în nevoie, este un război, un război sufletesc, un război social, un război în domeniul faptelor de întrajutorare, în prima linie se află medicii și întreg corpul sanitar, se află oamenii care au menirea, care trebuie să asigure ordinea și măsurile de prevenire a îmbolnăvirii. Trebuie să stăm departe unii de alții fizic, nu și sufletește, trebuie să stăm în casele noastre”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro