A trecut sau nu România de vârful epidemiei? Au fost confirmate 245 de noi îmbolnăviri cu coronavirus

A trecut sau nu România de vârful epidemiei? Au fost confirmate 245 de noi îmbolnăviri cu coronavirus © Arhivă

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat noul bilanț al cazurilor de coronavirus de la noi din țară. De ieri și până astăzi au fost depistate 245 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, totalul ajungând la 16.247 de îmbolnăviri. Întrebarea de pe buzele multora este aceeași: am trecut sau nu de vârful epidemiei?

Numărul de îmbolnăviri de la o zi la alta a crescut din nou, conform cifrelor anunțate joi, pe 14 mai. Acest lucru vine după ce, timp de trei zile consecutiv, România arăta o evoluție pozitivă, în care numărul de cazuri noi confirmate în 24 de ore începuse să scadă. Acum, vedem a doua zi consecutivă de creștere.

226 de pacienți au fost confirmați cu COVID-19 de marți și până miercuri. Joi, au fost confirmați 245, o curbă ascendentă din punct de vedere al noilor cazuri.

Anterior, experții explicau că astfel de oscilații sunt relativ normale chiar și atunci când suntem pe o curbă descendentă. Însă, este nevoie de cel puțin o săptămână în care să înregistrăm scăderi ale cazurilor pentru a ne da seama dacă am depășit vârful sau nu.

Cert este faptul că, în momentul actual, România și-a înjumătățit numărul de cazuri noi. Dacă media în urmă cu câteva săptămâni era de aproximativ 400 de cazuri noi, acum am ajuns la o medie de 200 de noi infectări.

COMUNICAT OFICIAL:

Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate și externate.

Numărul de persoane vindecate, evidențiate mai sus, se datorează ultimelor actualizări înregistrate la nivelul județului Suceava.

Totodată, până acum, 1046 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 245 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 225 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.066 de  persoane. Alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 286.217 teste.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro