Homepage » Actualitate » Stiri interne » Acuzată de trafic de droguri, iubita chestorului Gelu Oltean organizează retreat-uri în vila sechestrată de DNA / Este aceeași casă în care DIICOT a descoperit substanțe interzise

Acuzată de trafic de droguri, iubita chestorului Gelu Oltean organizează retreat-uri în vila sechestrată de DNA / Este aceeași casă în care DIICOT a descoperit substanțe interzise

De Narcis Voica.
Publicat pe 16.09.2023 la 23:45 Actualizat pe 16.09.2023 la 23:45

În timp ce serviciul de informații al Ministerului de Interne e ocupat cu pedepsirea polițiștilor care nu se fac preș în fața unor judecători aflați în timpul liber, fostul șef al instituției își ajută iubita să organizeze ședințe de relaxare fix în casa sechestrată de DNA, în care cei doi au fost prinși cu droguri în urmă cu patru ani.

  • Iubita fostului șef al serviciului de informații al Ministerului de Interne a revenit în forță în afaceri
  • Vanessa Youness promovează consumul de droguri și organizează ședințe de purificare spirituală chiar în vila sechestrată de DNA
  • În aceeași vilă, DIICOT a găsit în 2019 droguri de mare risc, folosite în timpul ceremoniilor

Pe paginile deținute pe diferite site-uri de socializare, dar și pe pagina web oficială, iubita chestorului Gelu Oltean, Vanessa Youness, promovează consumul de droguri și organizează sesiuni de relaxare și purificare spirituală, asemănătoare celor din 2019, când în aceeași vilă au fost descoperite substanțe interzise.




Ceea ce sugerează că Vanessa Youness și-a recuperat vila și terenurile, cumpărându-le la licitație, în condițiile în care acesta a fost scos la vânzare de ANAF în primăvara acestui an, după ce în 2011 au fost sechestrate de DNA, în dosarul mitei de un milion de euro.



Dosarul DNA
Potrivit DNA, Vanessa Amal Youness ar fi cerut și primit un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate în şcoli. Iubita lui Gelu Oltean ar fi primit banii fără să intervină în nici un mod, pentru că documentele au fost oricum aprobate, conform anchetatorilor.



„Documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlate de inculpată, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost înmânată în numerar”, au stabilit procurorii DNA. Pentru recuperarea prejudiciului, DNA a instituit sechestrul asigurător asupra mai multor bunuri imobile, printre care patru terenuri, şase apartamente și două garaje, care aparţin Vanessei Amal Youness.



Dosarul DIICOT
Vanessa Youness, Gelu Oltean și un afacerist din Marea Britanie sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. În pofida acuzațiilor grave aduse de DIICOT, judecătorii au ajuns la concluzia că nu există probe din care să rezulte că cei trei ar reprezenta pericol public, așa că au anulat măsurile preventive de control judiciar.
„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Youness Amal-Vanessa şi Oltean Gelu Marin, împotriva încheierii din data de 30 septembrie 2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dâmboviţa. Desființează, în parte, încheierea atacată, numai cu privire la inculpații contestatori și rejudecând, revocă măsura preventivă a controlului judiciar, luată față de aceștia prin încheierea din 16.03.2020 a Curții de Apel Ploiești. Definitivă”, au decis magistrații.

Cei trei au fost trimiși în judecată în 2020 și în 2021, în două dosare diferite, însă judecătorii nu au stabilit nici până în prezent primul termen, nici în cel pentru trafic de droguri, nici în cel de constituire aunui grup infracțional organizat, așa că este posibil ca, până la o hotărâre definitivă, faptele să fie lovite de prescripție.




„Prin rechizitoriul din data de 05.03.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Y.A.V., O.G.M. și L.T.I.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfășurarea de operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept, introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de produse sau substanțe toxice, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017 şi până la data de 14.12.2019, inculpații Y.A.V., L.T.I.M. şi O.G.M au inițiat o structură de crimă organizată, care a acționat în mod coordonat atât pe teritoriul României cât şi pe teritoriul altor state (ex.Spania, Olanda, Franța, Mexic) după reguli bine stabilite, pentru o perioadă de mare de timp, în scopul comiterii mai multor infracțiuni grave privind operațiuni fără drept cu droguri, pentru a obține direct beneficii financiare consistente şi indirect informații care le-au generat alte foloase materiale.
Ulterior, după constituirea grupului infracţional, inculpaţii au cooptat şi alte persoane pentru a sprijini activitatea acestuia prin contribuții de natură materială, intelectuală sau morală, în vederea asigurării desfășurării activităților ilicite, fiecare participant având un rol prestabilit, cu o arie de activități bine definită pentru fiecare din membrii grupării.
Astfel, în perioada 13-15 decembrie 2019, cetățeanul străin L.T.I.M. (cetățean britanic) urma să coordoneze în România, împreună cu Y.A.V., într-o locație ce urma să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ceai de ayahuasca.

Ayahuasca este o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – un drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor, ce se regăsește în tabelul anexa nr. 1 din Legea 143/2000.
Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să plătească suma de 550 de euro/persoană, dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 euro/persoană, dacă participantul dorea să fie cazat singur. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii. Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe un site, ulterior prin condiționarea participării de o recomandare transmisă prin email de către un alt participant, la un eveniment anterior.
Activitatea urma să se desfășoare în județul Dâmbovița, pe parcursul a 3 zile, dar avut loc o singură ceremonie, în data de 13.12.2019, coordonată de șamanul L.T.I.M., în care participanții au consumat ceai de ayahuasca cu DMT, evenimentul fiind întrerupt de către intervenția organelor judiciare cu ocazia percheziției domiciliare.
Inculpata Y.A.V. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând faptul că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său și Arsen, Aluminiu și Mercur peste limita maximă admisă pentru preparatul pe care l-a administrat participanților la ceremonii și și-a asumat administrarea către fiecare participant a unei cantități de aproximativ 30 ml pe sesiune, considerând, fără nici un temei științific, că administrarea acestei cantități, o dată pe lună sau la intervale de 3 luni, 6 luni sau 1 an, nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor.

Activitatea desfășurată de inculpata Y.A.V. de a organiza ceremonii cu caracter spiritual cu scopul real al consumului de droguri de mare risc a fost susținută în același mod de inculpatul O.G.M. cu care se află într-o relație consimțită de mai mulți ani, trăind și gospodărindu-se în comun în același imobil, context în care cei doi au deținut şi au desfășurat operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept şi au pus la dispoziția consumatorilor de droguri un loc amenajat special pentru consumul ilicit de droguri aflat în folosința organizatorului, i-au informat direct ori indirect despre existenta acestui loc și despre facilitatea oferită de a consuma acolo droguri, facilitând consumul de droguri participanților, care au fost racolați în acest scop şi care au plătit taxe de participare la eveniment sub forma deghizată a unor donații.
Inculpatul O.G.M. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său Arsen, Aluminiu și Mercur, peste limita maximă admisă pentru acest produs, dar și-a asumat împreună cu inculpații Y.A.V. şi L.T.I.M. administrarea respectivelor substanţe participanților la ceremoniile organizate de către clinica respectivă.

Inculpatul L.T.I.M. a coordonat, în calitate de șaman, ceremoniile (cu titlu de exemplu,în anul 2019 au fost organizate un număr de 20 ceremonii) la care a oferit ceai de ayahuasca cu conținut de DMT participanților și cu implicarea nemijlocită a inculpatei Y.A.V., care a inițiat constituirea grupului infracţional şi a inculpatului O.G.M. care și-a arogat rolul de a protector al grupului și atributul de a controla imaginea publică prin aparența de legalitate a ceremoniilor, la care, în realitate, se consuma un preparat din Ayahuasca, ce conține DMT – drog de mare risc.
Inculpatul L.T.I.M. a facilitat acțiunea de cumpărare de substanțe – frunze şi rezină cu conținut de DMT și a înlesnit introducerea lor în România, prin intermedierea expedierii unui colet către inculpata Y.A.V., care l-a ridicat de la firma de curierat în luna august 2019.
Pentru a acredita ideea că activitatea desfășurată în cadrul ritualurilor tradiționale cu ayahuasca avea ca scop principal realizarea unor proceduri terapeutice pentru tratarea diverselor afecțiuni de care sufereau participanții sau, în mod secundar, așa cum au declarat unii dintre participanți, avea caracter recreativ pentru redobândirea echilibrului psihic și emoțional, precum și faptul că activitatea a avut caracter legal, inculpații au invocat o opinie juridică transmisă la solicitarea lor de o anume casă de avocatură și comunicări scrise purtate cu diferite instituții ale statului.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Dâmbovița”, preciza DIICOT.

Citește și: Iubita fostului șef al spionilor din MAI, încă un dosar, pentru 1,5 milioane de euro / Vanessa Youness își joacă ultima carte

În articolul
Acuzată de trafic de droguri, iubita chestorului Gelu Oltean organizează retreat-uri în vila sechestrată de DNA / Este aceeași casă în care DIICOT a descoperit substanțe interzise
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Andrei Ursu, despre experiența Asia Express 2024! Artistul abia așteaptă să își vadă familia: „Este cel mai tare lucru” / VIDEO
Showbiz intern • la 17:02
Andrei Ursu, despre experiența Asia Express 2024! Artistul abia așteaptă să își vadă familia: „Este cel mai tare lucru” / VIDEO
  • Andrei Ursu, primele declarații după încheierea filmărilor pentru Asia Express 2024
  • S-au încheiat filmările
Simona Gherghe aniversează astăzi 7 ani de când s-a cununat civil cu tatăl copiilor ei. Ce mesaj a transmis prezentatoarea TV: "Cu emoții..." / FOTO
Showbiz intern • la 16:45
Simona Gherghe aniversează astăzi 7 ani de când s-a cununat civil cu tatăl copiilor ei. Ce mesaj a transmis prezentatoarea TV: "Cu emoții..." / FOTO
  • Simona Gherghe și Răzvan Săndulescu celebrează 7 ani de când s-au căsătorit civil
  • Ce gânduri a împărtășit prezentatoarea TV despre acest moment special
Doliu în literatură! Un celebru scriitor internațional a murit: „Cei mai de succes...” / FOTO
Stiri internationale • la 16:32
Doliu în literatură! Un celebru scriitor internațional a murit: „Cei mai de succes...” / FOTO
  • Un scriitor internațional a murit
  • Doliu în lumea literaturii
Știrile Antena Stars. Cosmina Adam, primele declarații după ce a anunțat că este însărcinată! Fosta asistentă de la Acces Direct a aflat sexul bebelușului: ”Știu doar...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 16:13
Știrile Antena Stars. Cosmina Adam, primele declarații după ce a anunțat că este însărcinată! Fosta asistentă de la Acces Direct a aflat sexul bebelușului: ”Știu doar...” / VIDEO
  • Cosmina Adam are o sarcină mai ușoară decât ar fi crezut
  • Fosta asistentă de la Acces Direct este în culmea fericirii
Andra Volos își sărbătorește ziua de naștere. Bruneta și Lele petrec în Dubai: „Omul meu...” / FOTO
Showbiz intern • la 16:01
Andra Volos își sărbătorește ziua de naștere. Bruneta și Lele petrec în Dubai: „Omul meu...” / FOTO
  • Este ziua de naștere a Andrei Volos
  • Bruneta petrece în Dubai
Știrile Antena Stars. Dana Roba nu poate să își ducă fetițele în vacanță din cauza lui Daniel Balaciu! Fostul soț nu îi semnează acordul: ”Să nu îl mai suporte niciodată” / VIDEO
Emisiuni TV • la 15:39
Știrile Antena Stars. Dana Roba nu poate să își ducă fetițele în vacanță din cauza lui Daniel Balaciu! Fostul soț nu îi semnează acordul: ”Să nu îl mai suporte niciodată” / VIDEO
  • Daniel Balaciu i-ar face probleme Danei Roba și din spatele gratiilor
  • Ce s-a întîmplat între cei doi
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
recomandare pe as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
recomandare pe dailybusiness.ro
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
Close