Acuzații de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți cu COVID-19 de la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu. Ce au transmis autoritățile
Publicat pe 04.12.2021 la 12:24 Actualizat pe 04.12.2021 la 12:24
Acuzații de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți cu COVID-19 de la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu. Procurorii de pe lângă Tribunalul Sibiu au decis vineri, 3 decembrie, schimbarea încadrării juridice a faptei în dosarul privind modul în care sunt tratați pacienți de la Secția ATI Covid a Spitalului Județean Sibiu.
- Acuzații de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți cu COVID-19 de la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu
- Ce au transmis autoritățățile judiciare
Acuzații de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți cu COVID-19 de la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu
Acuzații de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți cu COVID-19 de la secția ATI a Spitalului Județean Sibiu. Procurorii de pe lângă Tribunalul Sibiu au decis vineri, 3 decembrie, schimbarea încadrării juridice a faptei în dosarul privind modul în care sunt tratați pacienți de la Secția ATI Covid a unității medicale.
Potrivit procurorilor, au fost deschise 13 dosare pentru ucidere din culpă, pentru tot atâtea persoane care au decedat în secţia respectivă şi pentru care s-au înregistrat plângeri penale.
Procurorii au luat în calcul posibilitatea ca decesele din ATI Sibiu să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, astfel că s-a decis disjungerea a 13 dosare noi, pentru fiecare pacient decedat și continuarea cercetărilor pentru ucidere din culpă, după ce un cadru medical a făcut o mărturisire șocantă: „Și eu am ucis”.
Autoritățile s-au autosesizat în 8 martie, după ce apariția unui articol în publicația locală „Turnul Sfatului”, în care un fost angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, din secţia de Terapie Intensivă, a declarat, sub protecţia anonimatului, că în ATI au fost omorâţi oameni în stare gravă, cu COVID-19, şi că el însuşi a ucis.
Ce au transmis autoritățile judiciare
Autoritățile au transmis că în urma unor probe, nu este exclus ca pacienții să fi decedat ca urmare a unor neglijențe medicale. De asemenea, anchetatorii spun că s-a dispus schimbarea încadraturii juridice a faptei sesizate din infracțiunea de omor calificat.
Prin aceeaşi ordonanţă, s-a dispus disjungerea şi formarea unui număr de 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care în cauză s-a formulat plângere penală.