Adevărul despre frica de cutremur şi teama de a zbura cu avionul / La ce concluzie au ajuns specialiştii!

+2 click pentru
galerie

Frica de cutremur, de avion, de apă, de întuneric, de moarte – toate macină încet, dar sigur, milioane de oameni, iar specialiştii au ajuns la o concluzie incredibilă.

Invitată la „Lumea nevăzută” - emisiune difuzată astăzi, începând cu ora 15.45, la Antena Stars -, Andrea Filip, instructor dezvoltare personală, vorbeşte despre frică şi despre cum ne îmbolnăveşte aceasta. “De obicei, în spatele fricii de avion este frica de a pierde controlul. Acolo chiar nu au control. Sunt undeva sus, suspendaţi în aer, de fugit nu au unde să fugă, de atacat nu au pe cine să atace şi singurul pe care trebuie să se bazeze este un necunoscut ale cărei competenţe nici măcar nu le cunoaşte. Deci este total frică de control. Şi, de obicei, oamenii care au nevoia asta de a controla detaliile, au acest temperament obsesiv compulsiv, să cunoască toate detaliile, să ştie tot, acolo se regăseşte şi frica de zbor”, explică Andrea Filip.

Frica de cutremur

“Toate fricile majore sunt legate de pierderea controlului. Pentru că, de fapt, animalul din noi iubeşte siguranţa şi orice miroase a risc, a pericol, este o ieşire din zona de control. Cred că frica de cutremur, într-un mod sistemic vorbind, apare la oameni care nu au o relaţie bună cu mamele lor. Poate părea ciudat. Este vorba de matern, despre sursa noastră de energie, de nutrienţi. Ea ne susţine pe noi. Dacă tu în copilărie şi în viaţă te simţi susţinut, nu ai cum să proiectezi pe pământ ca ceva care ar putea fi un pericol pentru tine. Pământul înseamnă susţinere la nivel inconştient. Şi atunci doar în momentul în care ai nişte traume din lipsa de susţinere şi baza ta de siguranţă a fost zdruncinată la un moment dat, atunci apar asemenea frici care pot da şi înspre atac de panică sau anxietăţi mai accentuate”, mai adaugă instructorul de dezvoltare personală.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro