Admitere liceu 2023. Vești bune pentru elevi. Guvernul va pune la dispoziție mai multe locuri la liceu, în anul școlar viitor
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.03.2023 la 13:51
Actualizat pe 27.03.2023 la 13:51
Guvernul a venit cu vești bune pentru elevii care urmează să intre la liceu. Aceștia vor avea la dispoziție mai multe locuri pentru anul școlar viitor, atfel că șansele lor să între la profilul dorit cresc semnificativ. Iată care au fost cifrele în anul 2022 și cu cât se vor suplimenta.
- Elevii vor avea mai multe locuri la licee
- Cu ce schimbări vine anul școlar viitor
Elevii din clasele terminale de gimnaziu se pregătesc de următoarea etapă din viața lor, iar Guvernul a venit cu vești bune pentru ei.
Șansa copiilor de a fi admiși la un liceu sau la profilul dorit a va crește, deoarece locurile vor fi suplimentate cu un număr considerabil. Peste 100.000 de locuri vor însemna tot atâtea șanse ca visurile lor să devină realitate.
Guvernul va suplimenta locurile de la liceele din România
Cu toții știm cât de dificil este să lupți pentru o medie bună ca să fii admis la liceul dorit sau cât de dezamăgitoare este vestea pentru un copil care nu a primit niciun loc la un liceu. Însă, aceste momente vor fi mai rare, deoarece Guvernul suplimentează locurile la liceu, astfel că acuum vor fi 134.000, toate pentru clasa a IX-a.
Această decizie a fost adoptată vineri, în urma unei ședințe cu Comisia de Dialog Social de la Ministerul Educației, când a fost și avizată. În anul 2022, numărul locurilor de la liceu a fost de 130.000, astfel că anul viitor, elevii vor avea mai multe șanse.
Au scăzut locurile din învățământul primar
Dacă cererea pentru liceu este mai mare decât anul trecut, în ceea ce privește clasele primare, locurile au fost scăzute cu aproape 2.000. Acest lucru se pare că se întâmplă din cauza solicitărilor în scădere, astfel că sunt tot mai puțini copii care să le ocupe.
”Diminuarea cu 1.500 de locuri la învățământul liceal pentru clasa a IX-a, cu frecvență seral și cu frecvență redusă deoarece se constată o scădere a numărului de elevi care solicită școlarizarea la aceste forme de învățământ; diminuarea cu 2.000 de locuri la învățământul primar, având în vedere faptul că din centralizarea solicitărilor inspectoratelor școlare rezultă o scădere. Această scădere se datorează faptului că grupa mare a devenit obligatorie.”, informează Edupedu.ro.