Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura în România. Băutura care i-a ajutat să se îmbogățească
Publicat pe 11.10.2022 la 13:06 Actualizat pe 11.10.2022 la 13:07
În ulimii ani, tot mai mulți români au dat lovitura în afaceri. Ei bine, aici vorbim și despre Cristian și Cosmin, doi frați din Bihor care au dat lovitura în România cu o afacere inedită. Iată care este băutura care i-a ajutat să se îmbogățească!
![Afacerea cu care doi frați au dat lovitura Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura în România. Băutura care i-a ajutat să se îmbogățească](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2022%2F10%2F11%2F290835%2Flapte-1.jpg&w=1200)
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura în România
observatornews.ro
- Cu ce afacere inedită au dat lovitura doi frați din Bihor
- Băutura care i-a îmbogățit
Potrivit observatornews.ro, doi frați din Bihor au dat lovitura cu o afacere inedită, astfel că ei vând lapte de măgăriță. Cei doi români sunt crescători de măgărițe, iar afacerea lor scoate un profit uriaș.
Cu ce afacere au dat lovitura doi frați din Bihor
Laptele de măgăriță este recunoscut în toată lumea datorită calităților terapeutice pe care le are. Acest tip de lapte este foarte ușor de digerat, este plin de vitamine și este cel mai apropiat de gustul matern. Părinții cumpără acest lapte pentru copii lor, pentru a le crește imunitatea acestora. Un litru din acest lapte costă 160 de lei, iar cei doi frați au dat lovitura cu această băutură.
Cosmin Câmpan, unul dintre frații care cresc măgăriţe a explicat, pentru observatornews.ro, că „după ce laptele e muls mecanizat, urmează să fie dus la filtrat”. Cei doi români stau în Mierlău, Bihor, iar aici au o fermă de măgărițe.
Au început această afacere în anul 2015, vreme când frații Câmpan aveau doar o măgăriță și puiul ei. De la o două măgărițe, frații au ajuns la 120 de măgărițe mame.
Ideea de afacere a fost al lui Cristian Câmpan
În urmă cu 7 ani, Cristian Câmpan considera ideea afaceri ca fiind trăsnită, dar el a pus-o pe picioare, după ce s-a întors de la studii din Anglia. Românul își dorea să investească într-o afacere care să nu aibă pe piață concurenți.
Acesta a citit pe internet detalii despre un cioban lângă Huedin care avea avea oi şi care s-a extins cu măgăriţele. S-a pus să adune informații despre creșterea măgărițelor și despre benefiicile laptelui pe care acestea îl dau și a decis să deschidă o fermă.
„În special laptele de măgăriţă e recomandat copiilor şi celor care sunt alergici la proteina din lapte de vacă, la cazeină. După aceea, e înlocuitorul laptelui matern. Dar şi în sezonul rece, pentru tuse, probleme respiratorii, tot ce ţine de sistemul imunitar.
În primele trei luni de lactaţie, laptele e mai bogat în vitamine şi minerale. Şi de aceea, s-a făcut şi un studiu, laptele din primele trei luni de lactaţie e lapte premium. Aşa îl vindem, ca şi lapte premium”, a spus românul.
Laptele de măgăriță este foarte scump în România
Frații Câmpan spun că un litru de lapte de măgăriță normal costă 100 de lei, iar un litru de lapte premium costă 160 de lei. Cu toate că mulți clienți spun că este scump, aceștia mai spun și că are foarte multe proprietăți, iar cei doi frați din Bihor spun că, din punctul lor de vedere, prețul nu e mare, pentru că o măgăriță are nevoie şi de două zile pentru a furniza această cantitate.
Laptele de măgăriță produs de cei doi frați din Bihor a devenit popular aici, dar şi printre turiştii din străinătate. Și un hotel din Băile Felix a adăugat acest lapte în meniu.
Citește și: Afacerea cu care un român a dat lovitura. A investit sume semnificative, iar acum e milionar