Afacerea cu care doi români au reușit să ajungă pe culmile succesului. Daciana a creat un produs unic, din pasiune: ”Este un concept cu totul...”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.03.2023 la 17:00
Actualizat pe 18.03.2023 la 17:00
Afacerile românilor ajung tot mai des un real succes atât național, cât și în lume, iar acest lucru îl demonstrează și fabrica deschisă de doi soți. Daciana a creat, din pasiune, un produs unic, de care s-a îndrăgostit multă lume.
- Afacerea care i-a dus pe doi români pe culmile succesului
- Au creat un produs unic, care face furori
Pasiunea și creativitatea fac din ocupațiile oamenilor afaceri de succes, îndrăgite de o țară întreagă. Ei bine, este și cazul a doi soți din România, care au reușit să creeze un produs unic, pe placul tuturor oamenilor. După multe căutări, analize și studii în domeniul, au reușit să dea lovitura atât în România, cât și în Europa.
Afacerea cu care doi români au ajuns pe culmile succesului
Daciana și Constantin sunt din Buzău și de profesie sunt chimist și fizician. Dintr-o pasiune pentru produse sănătoase, dar pe care nu le vinde toată lumea, au vrut să vină cu ceva autentic în țară și au creat mierea cu cătină, afine și petale de trandafir.
Totul a pornit într-o fabrică din Buzău, unde încercau să îl creeze pentru consumul propriu. Mierea cu cătină, afine și petale de trandafir a luat naștere după multe încercări și din dorința de a crea ceva unic, care să facă furori în Europa. În cele din urmă, au reușit să îl breveteze, iar acum este desertul preferat al multor oameni.
”Este un concept cu totul noul. De aceea am şi căutat un nume nou pentru că nu voiam să se confunde cu un gem, cu o dulceaţă, cu miere. Este ceva între dulceaţă şi miere, este un procedeu de conservare a fructelor, dar la temperaturi joase. Nu folosim fierbere, nu folosim pasteurizare”, a declarat Daciana Tarași, potrivit Antena 3 CNN.
Succesul a venit dintr-o joacă
Din aceeași pasiune pentru fructe și alimente sănătoase, cei doi și-au investit banii într-o fabrică mică din Buzău, unde au început să producă borcane cu astfel de miere cu cătină, afine și petale de trandafir.
Însă, începuturile nu au fost atât de clare, pentru că o perioadă au experimentat o mulțime de variante. De la arome diferite, la procedee diferite de gătire și preparare, iar produsul finit a ajuns să fie pe placul tuturor.
”S-a născut într-o joacă. Ne plăceau produsele sănătoase, pe vale, aici unde suntem, se găseau fructe şi miere. Şi făceam nişte amestecuri de fructe cu miere şi la un anumit moment am pus problema cum am putea să le conservăm. Toată povestea care a însemnat de la lucru în cantităţi mici la cantităţi din ce în ce mai mari”, a declarat Constantin Pascu, conform sursei citate.