Agresorul medicului Costache Botezatu a fost arestat. Tânărul este acuzat de trafic de minori şi trafic de persoane / VIDEO

Agresorul medicului Costache Botezatu a fost arestat © Arhiva

Tânărul care în primăvara anului trecut a agresat un medic renumit, pentru că acesta nu i-a consultat partenera, a fost arestat. Cristi Spăidar, pe numele său, a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de minori şi trafic de persoane.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galaţi, în urma unor percheziţii domiciliare, efectuate pe 20 februarie, pe raza municipiilor Galaţi, Brăila şi Bucureşti, au arestat şase persoane suspecte de trafic de minori şi trafic de persoane. Printre cele şase persoane se află şi Cristi Spăidar.

Bărbatul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, însă judecătorii au emis vineri, 21 februarie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele acestuia.

”Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2014 până în prezent, cele şase persoane ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, victime minore şi majore, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia)”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Scandalul cu medicul Costache Botezatu

Cristi Spăidar este un cunoscut interlop din Galaţi. Acesta l-a lovit pe medicul ginecolog Costache Botezatu şi ulterior a înjunghiat un taximetrist.

Totul ar fi pornit după ce tânărul a insitat ca partenera sa să fie consultată deşi nu avea programare. De aici şi până a îl lovi şi îmbrânci pe medic a mai fost doar un pas.

Individul a început să-i adreseze medicului injurii, moment în care doctorul a cerut asistentei să sune la poliţie. Acest aspect l-a înfuriat la culme pe bărbat, care l-a îmbrâncit violent pe medic, acesta căzând şi lovindu-se cu capul de un birou.

Doctorul Costache Botezatu a depus plângere penală împotriva agresorului şi a postat întreg incidentul pe reţelele de socializare.

„Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acţiunea penală, este necesară şi o conştientizare a unor asemenea situaţii de către toţi colegii - nu numai din relatări verbale ci şi video. PS - nu mă victimizez, am postat doar pentru ceilalţi colegi, pentru a realiza la ce se pot aştepta. Am ănaintat plângerea la parchet. Aştept procedurile. Apropos - în Moldova (pe care mulţi o desconsiderăm) pentru aşa ceva respectivul individ ar face 15 ani puşcărie. La noi - între 6 luni şi 3 ani (dacă nu vor fi şase luni cu suspendare). Ca sa fie clare anumite aspecte şi să nu apară întrebări : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza şi poliţia, a facut toate demersurile legale necesare în asemenea situaţii. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienţi , ajungându-se ţi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă ci revoltă!” a spus medicul ginecolog în completarea video-ului postat pe Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro