Ajutor pentru sistemul medical din România! 100.000 de combinezoane au ajuns în țară

Ajutor pentru sistemul medical din România! 100.000 de combinezoane au ajuns în țară © captura video

România a primit astăzi dimineață un nou transport de materiale de protecție pentru cadrele medicale care se luptă cu tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Coreea de Sud este țara care ne-a ajutat cu acest transport de 100.000 de combinezoane care asigură protecția salvatorilor români.

Ministerul Apărării Naționale a cerut Unității Multinaționale de Transport Strategic să desfășoare o nouă misiune aeriană urgentă, pentru a transporta alte 45 de tone de echipament medical.

Transportul a constat în 100.000 de combinezoane de protecție, care au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Echipamentul medical din Coreea a ajuns în țară

„Cele două zboruri solicitate de Ministerul Apărării Naționale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezintă prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus. Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Aeronava C-17 Globemaster III care a adus transportul pe Aeroportul Otopeni a ajuns în această dimineață. 

Primul transport de combinezoane a ajuns joi, tot pe Aeroportul Otopeni.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro