Al şaptelea caz de coronavirus a fost depistat la Timişoara. O tânără a intrat în contact cu adolescentul de 16 ani

Al şaptelea caz de coronavirus a fost depistat la Timişoara © Arhiva

Coronavirusul nu se mai opreşte din a face victime. Virusul ucigaş din China nu ţine cont de vârstă, aşa se face că a şaptea persoană a fost diagnosticată cu Covid-19 pe teritoriul ţării noastre.

O tânără din Timişoara a fost diagnosticată pozitiv cu virusul care a luat naştere în China. Adolescenta a intrat în contact cu colegul său, care la rândul său a luat legătura cu unchiul său, diagnosticat cu coronavirus.

Cei doi adolescenţi sunt colegi de clasă. La doar o zi după ce băiatul de 16 ani a fost internat, fiind suspect de coronavirus, una dintre colege a ajuns şi ea la spitalul Victor Babeş din Timişoara.

După ce s-a aflat că tânărul a mers la şcoală înainte cu zi să ajungă la spital, autorităţile i-au testat pe toţi colegii acestuia. În urma testelor, o nouă persoană a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Din fericire, celelalte 25 de persoane testate nu au contactat coronavirusul.

Acum ancheta epidemiologică se va extinde şi în jurul persoanelor cu care tânără recent diagnosticată cu coronavirus a intrat în contact.

„În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv. 

Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior. 

În cursul dimineții de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe”, se arată în comunicatul oficial. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro