Crește bilanțul. Un al treilea român, rănit în urma furtunii devastatoare din Halkidiki

Crește bilanțul. Un al treilea român, rănit în urma furtunii devastatoare din Halkidiki © Captură Video

Un al treilea român a fost afectat de furtuna puternică, care a lovit Halkidiki, în Grecia. Bărbatul a fost rănit, în timp ce alți doi români, o femeie de 54 de ani și un copil de 8 ani, au murit din cauza vijeliei distrugătoare.

Potrivit Consulatului General al României la Salonic, un român este rănit, din cauza condițiilor meteo, dar și a defecțiunilor la rețeaua electrică locală.

COMUNICATUL CONSULATULUI:

Consulatul General al României la Salonic are în atenție evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetățeni români și-au pierdut viața și altul a fost rănit.

 

Reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate și identitatea și starea de sănătate a persoanei rănite.

 

În urma demersurilor consulatului general, autoritățile locale au precizat că doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.

 

În context, menționăm că, la acest moment, din cauza condițiilor meteo și a unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autoritățile locale se desfășoară cu dificultate.

 

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obține mai multe informații cu privire la acest incident și pentru a acorda asistență consulară.

 

Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, cu cetățeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetățeni români.

Doi români au murit, în furtunile din Grecia

O furtună devastatoare a avut loc, miercuri spre joi noaptea, în staţiunea Halkidiki din Grecia. Cei doi români şi-au găsit sfârşitul după ce au fost loviţi de un acoperiş care s-a desprins de pe un restaurant, potrivit Reuters.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma fenomenelor meteo devastatoare care au avut loc în Grecia, iar peste 100 de oameni au fost răniţi.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro