Turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019. Unde poți vota duminică, 24 noiembrie

Turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019. Unde poți vota duminică, 24 noiembrie © arhivă

Duminică, 24 noiembrie, are loc turul doi al alegerilor prezidențiale. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă „se luptă” pentru fotoliul de la Cotroceni. Românii sunt așteptați la vot pentru a-și alege președintele. 

Românii cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege între cei doi candidați: Klaus Iohannis, președintele în exercițiu și Viorica Dăncilă. Secțiile de votare din țară se deschid duminică, 24 noiembrie, la ora 07:00 și se închid la ora 21:00.

Unde votezi la alegerile prezidențiale 

Alegătorii care nu știu la ce secție de vot sunt arondați pot accesa site-ul Registrului Electoral, actualizat la nivelul primăriilor. Introducând numele de familie, CNP-ul și codul de verificare afișat, românii află astfel la ce secție își pot exercita dreptul la vot. 

Românii care votează în localitatea de domiciliu trebuie să meargă la secțiile de vot la care sunt arondați. În schimb, cei care se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secție, pe listele suplimentare. În București, alegătorii pot vota, de asemenea, doar în Sectorul de domiciliu. 

Votul din diaspora a început de vineri, 22 noiembrie și se desfășoară pe parcusul a trei zile. Românii din străinătate care se află în secția de votare sau care așteaptă în curtea secțiilor își pot exercita dreptul la vot până la miezul nopții.

Pentru a vota, fiecare român trebuie să prezinte la secția de vot un act de identitate. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro