Alertă alimentară în România! Carne de pui cu salmonella, retrasă de la vânzare
Publicat pe 31.08.2023 la 12:47 Actualizat pe 31.08.2023 la 12:47
Specialiștii au anunțat o altă alertă alimentară în România! Este vorba despre un tip de carne de pasăre infectat cu salmonella. Aceasta a fost descoperită în mai multe magazine din România. Acest produs este importat din Polonia, respectiv „Sferturi posterioare de pui congelate”.
- Carne de pui cu salmonella descoperită în România
- Produsul a fost retras de la vânzare
A fost declanșată o nouă alertă alimentară în țara noastră, după ce un tip de carne de pasăre cu salmonella a fost descoperită în magazinele din România. Este vorba, mai exact, despre un produs importat din Polonia, respectiv „Sferturi posterioare de pui congelate”.
Lotul a fost retras de la vânzare, produs de Cedrob SA. Mai mult, acesta face parte dintr-un lot cu numărul 228/3/2. Consumatorii trebuie să știe că această carnea infestată are ca termen de expirare data de 16.08.2025.
Carne de pui cu salmonella, în România
În acest fel, conform unui anunț postat pe site-ul Autoritatea Naționață Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acest tip de carne de pui infectat cu salmonella poate poate pune în pericol sănătatea consumatorilor.
Astfel, autoritățile au dispus rechemarea în magazine a lotului de carne infestat cu bacteria Salmonella Enteritidis.
În același timp, toți cei care care au cumpărat acest produs sunt sftuiti să nu îl consume și le este recomandat să-l returneze în magazinul din care l-au achiziționat, alături cu bonul fiscal, moment în care vor primi banii înapoi.
Ce este Salmonella
Puțini știu, însă, Salmonella o bacterie patogenă intestinală. Aceasta cauzează, de altfel, unele boli infecțioase. Salmonella este bactyeria care cauzează cele mai răspândite toxiinfecții alimentare.
Sursele de unde poate proveni Salmonella:
- carne de pasăre, carne de porc, carne de vită, în cazul în care sunt consumate crude sau nu sunt preparate corect;
- ouă infectate, produse din ouă, lapte, produse din lapte, atunci când nu sunt pregătite, manipulate sau păstrate corespunzător.
Simptomele infecției cu Salmonella
Semnele și simptomele posibile ale infecției cu Salmonella includ:
- diaree;
- sânge în scaun;
- dureri abdominale;
- febră;
- greață;
- vărsături;
- frisoane;
- cefalee.