Alertă cu bombă lângă Guvernul României. 15 mine au fost descoperite

15 mine descoperite lângă Guvern © Arhiva

A fost alertă vineri în Capitală, după ce 15 mine antipersonal au fost descoperite lângă Guvernul României.

Vineri, în Centrul Capitalei, lângă Guvernul României, mai multe mine antipersonal au fost găsite la sub sobsolul unei clădiri de pe Calea Victoriei. Șocanta descoperire a fost făcută de niște muncitori care desfășurau lucrări la reabilitarea clădirii.

Alarma a fost dată de unul dintre muncitori. Bărbatul a sunat la 112 și a nunțat că a găsit 15 mine. La fața locului au sosit imediat autoritățile. Polițiștii au restricționat accesul în yona respectivă până ce pirotehniștii au ridicat muniția. Aceștia au descoperit 15 mine antipersonal fără încărcătură explozibilă.

"Eu am sesizat organele de politie că în subsolul acestei clădiri există o serie de materiale pirotehnice. Am primit un filmulet de la un prestator de servicii, o firmă de construcţii, care a efectuat o serie de lucrări de popire a subsolului clădirii alăturate", a spus bărbatul care i-a alertat pe oamenii legii, conform observator.tv.

Conștienți de pericolul la care au fost expunși au fost pe lângă bărbatul care a alertat autoritățile și locuitorii clădirii unde s-au descoperit cele 15 mine. Însă, nu la fel de conștienți au fost trecătorii. Bucureștenii care se aflau în zona respectivă s-au arătat mai mult curioși, decât speriați, având în vedere că în Capitală au cam tot fost alarme false cu bombe.

 "A fost şi sediul Securităţii în clădirea respectivă, în subsol, era un centru de anchetă. Şi, ulterior, am înţeles că a existat un depozit de muniţie.Şi, după 1989, când au părăsit forţele respective clădirea şi s-a redat circuitului civil, probabil că au rămas printre alte materiale care se aflau în subsolul clădirii. Noi n-am ştiut de ele, cu toate că aici s-au făcut o serie de lucrări, s-au făcut nişte lucrări de consolidare, au fost nişte proiectanţi, au fost nişte experţi. Nu ne-a spus nimeni că ar exista asemenea material", a mai spus cel care a făcut descoperirea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro