Alertă în Capitală! A apărut primul suspect de coronavirus. Bărbatul se află în stare foarte gravă

A apărut primul suspect de coronavirus în Bucureşti © Arhiva

După ce coronavirusul a făcut victime în mai multe ţări din Europa, iar acum s-a depistat şi primul caz în Bucureşti.

După Italia, Austria şi Croaţia, acum a apărut şi primul caz de coronavirus în Bucureşti.

Un bărbat din Bucureşti a fost depistat va fiind infectat cu virusul ucigaş din China. Bucureşteanul, maistru la Liceul Tehnologic Regina Elisabeta, a anunţat singur autorităţile, după ce a început să prezinte simptomele specifice infectării cu coronavirus.

Omul abia se întorsese din Bologna, Italia. Cadrele medicale au acţionat imediat şi l-au transportat pe bărbat la un spital din Bucureşti pestru a fi supus mai multor teste de specialitate.

În urma testelor se va stabili dacă bărbatul a contactat sau nu virusul ucigaş din China. Până în acest moment, în România nu a fost confirmat nici un caz de coronavirus.

Mii de români sunt izolaţi, alţi 17 se află în carantină, fiind suspecţi de coronavirus

Până în acest moment, în România se află o mie de români izolaţi la domiciliu, iar alţi 17 sunt deja în carantină, fiind suspecţi de coronavirus.

După ce virusul ucigaş a făcut ravagii şi în Italia, acum autorităţile din România spun că au peste 4.000 de locuri disponibile, în 125 de locaţii din 40 de judeţe, pentru carantina celor infectaţi. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că avem disponibile 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă.

De asemenea, Raed Arafat a clarificat situaţia celor care sunt suspecţi de coronavirus. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că au fost doi cetăţeni din Wuhan, epicentrul epidemiei, însă acum au plecat din România. Iar acum mai sunt în carantină cele şase persoane aduse din Japonia, de pe vasul de croazieră Diamond Princess. De asemenea, în Dolj se mai află alte 8 persoane, iar în Galaţi încă trei venite din Italia. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro