Alertă în Mureş! Un bloc a fost incendiat din cauza unei lumânări. Oamenii au rămas fără casă

Alertă în Mureş! Un bloc a fost incendiat din cauza unei lumânări. Oamenii au rămas fără casă © Pixabay

Scene terifiante au avut loc azi noapte într-un cartier din Mureş, după ce un bloc a fost cuprins de flăcări din cauza unei lumânări nesupravegheate!

Întâmplarea a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:10, în momentul în care autorităţile au fost anunţate de către vecinii speriaţi de flăcările şi fumul care se extindea în bloc.

Pompierii au ajuns imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă flăcările care au distrus apartamentul de la parterul blocului, casa scării fiind inundată de fum. În urma incidentului, au fost evacuate 19 persoane, printre care se numără şi 3 copii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea”, din judeţul Mureş, a transmis primul comunicat cu privire la incidentul care a avut loc.

„În jurul orei 01,10 a avut loc un incendiu la un apartament în municipiul Târgu Mureş, pe Bulevardul 1848. S-au deplasat la faţa locului pompierii militari de la Detaşamentul Târgu Mureş cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD şi o autospecială de transport victime multiple. Ajunşi la locul solicitat au constatat că este vorba despre un incendiu izbucnit la un apartament de la parterul blocului, casa scării era inundată cu fum şi exista pericol de propagare la apartamentele vecine.”

Două femei cu vârsta cuprinsă între 32 şi 49 de ani au ajuns la spital în stare de panică. Nu au existat persoane rănite la faţa locului. Potrivit Inspectoratului, incendiul a fost cauzat de o lumânare nesupravegheată.

„Două persoane au necesitat îngrijiri medicale la faţa locului, deoarece au suferit atac de panică, după care au fost transportate la spital. Ambele victime sunt de sex feminin, aproximativ 49 şi 32 de ani. Cauzele probabile de izbucnire a incendiului au fost provocate de o lumânare cu flacără deschisă, lăsată nesupravegheată.”

Potrivit ISU Mureş, în aceeaşi noapte a mai avut loc un incendiu, în comuna Livezeni. Acorperişul unei case a luat foc, pompierii ajunşi la faţa locului reuşind să stingă flăcările. Nu au existat victime.

„În jurul orei 23,30 a avut loc un incendiu la acoperişul unei case în localitatea Livezeni, s-au deplasat la locul intervenţiei pompierii militari de la Detaşamentul Târgu Mureş. Ajunşi la locul solicitat au constatat că ardea aproximativ 50-60 mp din acoperişul casei.”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro