Alertă la ADP Sector 4: ultimul pacient detectat cu coronavirus a împărţit mărţişoare la peste 120 de persoane

Alertă la ADP Sector 4: ultimul pacient detectat cu coronavirus a împărţit mărţişoare la peste 120 de persoane © Pixabay

A fost declanşată o amplă anchetă epidemiologică, după ce s-a descoperit că ultimul pacient infectat cu coronavirus este o persoană de la conducerea unei instituţii publice.

A fost declanşată o amplă anchetă epidemiologică, după ce s-a descoperit că ultimul pacient infectat cu coronavirus este o persoană de la conducerea unei instituţii publice.

Al 17-lea caz de coronavirus din Bucureşti este un bărbat în vârstă de 60 de ani, angajat la Amenajarea Drumului Public Sector 4.

Directorul general al ADP Sector 4, Marian Goleac, a declarat că pacientul a fost la muncă până pe data de 2 martie, zi în care a împărţit mărţişoare în sediu, intrând în contact cu mai mult de 120 de persoane, potrivit Digi24.

În prezent, incinta ADP Sector 4 este închisă şi urmează a fi dezinfectată.

Bărbatul s-ar fi prezentat la spital pe 3 martie, când a început să se simtă rău. Pe 4 martie el ar fi revenit la locul de muncă, iar a doua zi, pe 5 martie, s-ar fi prezentat din nou la spital, potrivit lui Marian Goleac.

Chiar şi soţia bărbatului ar lucra în instituţie, biroul lui fiind în parcul Lumea Copiilor.

Angajatul ADP Sector 4 se află internat la spitalul Dimitrie Gerota. 

Pacient cu simptome atipice de coronavirus

Bărbatul a prezentat simptome care nu se încadrează în cele pentru coronavirus, dar totuşi rezultatele au arătat că este posesor al virusului. 

Mai mult, pacientul a afirmat că el nu a călătorit recent în nici o zonă considerată ca fiind de risc maxim.

La câteva zile după internare, bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău, dezvoltând o simptomatologie pulmonară agresivă. Astfel, medicii au decis să îi efectueze testul pentru COVID-19. 

Testul a fost pozitiv, deşi el se afla deja internat la momentul recoltării probelor. 

În unitatea sanitară în care a fost internat bărbatul au fost luate măsuri speciale, deoarece el nu a fost izolat imediat ce a fost adus, ci abia după ieşirea rezultatelor analizelor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro