Alertă pe Aeroportul din Cluj. Măsuri extreme din cauza coronavirusului

Alertă pe Aeroportul din Cluj © Arhiva

Coronavirusul face prăpăd în lumea întreagă, de teamă ca virusul să nu ajungă şi în România, autorităţile au început deja să ia măsuri extreme.

Teama de a nu contacta coronavirusul a ajuns şi în Cluj. Autorităţile clujene au luat măsuri extreme pentru pasagerii care ajung în centrul ţării din Italia.

Pasagerii din Italia care aterizează pe Aeroportul din Cluj Napoca vor fi verificaţi de un aparat de termoscanare şi de asemenea vor fi nevoiţi să completeze un formular pentru a preciza în ce zone au stat în Italia, dar şi unde vor locui în România.

În cazul în care unul dintre pasageri va avea febră, iar aparatul va indica acest lucru printr-un sunet, pasagerul va fi trimis în carantină pentru cel puţin 14 zile.

De altfel, nu doar pe aeroportul clujean s-au luat măsuri. La nivelul întregii ţări, autorităţile au luat măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Totodată, dacă la aterizare pasagerii nu prezintă semne ale infectării cu coronavirus, aceştia sunt obligaţi să se prezinte la medic, dacă în termen de 14 zile prezintă simptome specifice coronavirusului.

”Pasagerii care vor sosi vor completa un chestionar referitor la zona unde au stat în Italia și unde se vor deplasa în România", a spus Tudor Lupoaie, directorul operațional al Aeroportului Cluj-Napoca, potrivit Antena3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro