Alertă pe aeroportul din Timişoara. Mai mulţi pasageri au fost verificaţi de reprezentanţii DSP

Alertă pe aeroportul din Timişoara © Arhiva

Mai mulţi pasageri care au aterizat duminică pe aeroportul din Timişoara au trăit clipe de coşmar.

Pasagerii unui avioan cu direcţie Bergamo-Timişoara au avut parte de o aterizare cu surprize.

Toţi pasagerii care se aflau în avionul respectiv au fost, în prima clipă de la aterizare, verificaţi de reprezentanţii DSP.

Autorităţile au fost alertate de mama unei pasagere. Femeia a intrat în panică şi a sunat la 112 pentru a declara faptul că fiica şi o prietenă de a ei se vor întoarce în România, după ce au fost plecate în vacanţă în localitatea Trevisto din Italia.

Femeia s-a alertat după ce 12 localităţi din Italia au fost închise complet, din cauza faptului că 79 de persoane au fost depistate cu coronavirus.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au reacţionat imediat şi în scurt timp s-au prezentat pe aeroportul din Timişoara. Autorităţile au ţinut pasagerii în avion până ce au terminat de efectuat tutror testele de gripă.

În urma verificărilor, celor două fete şi încă unei persoane li s-a recomandat să stea izolate timp de 14 zile, chiar dacă rezultatele testelor au fost negative. Totul pentru a preveni o situaţie extrem de neplăcută.

În Italia şcolile, localurile şi magazinele au fost închise. De asemenea, au fost emise mai multe alerte care îi sfătuiesc pe cetățenii din Italia să rămână în locuințe. 

Până în momentul de față au fost afectate 79 de persoane din cinci regiuni: 54 se află în Lombardia, 17 în Veneto, 2 în Emilia Romagna, 2 în Lazio și un caz în Piemont.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro