Alexandru Rafila, anunț pentru români despre relaxarea din weekend: „Săptămâna viitoare o să vedem efecte”

Alexandru Rafila, anunț pentru români după relaxarea din weekend: „Săptămâna viitoare o să vedem efecte” © Arhivă

Alexandrul Rafila revine cu noi declarații în legătură cu pandemia de coronavirus. Reputatul doctor le-a transmis un mesaj important românilor despre relaxarea din weekend!

Doctorul Alexandru Rafila a transmis că primele efecte ale relaxării din weekend vor putea fi vizibile într-o săptămână, știind astfel dacă este vorba despre o problemă la nivelul întregii țări.

„Săptămâna viitoare o să vedem efecte. Deci, în 7 zile, la sfârșitul săptămânii acesteia, începutul săptămânii viitoare, o să vedem dacă într-adevăr este vorba despre o problemă la nivelul național dacă vreți", declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

În continuare, medicul a fost chestionat cu privire la impactul la nivel național al primului weekend de relaxare. În acest sens, Alexandru Rafila a spus că aglomerațiile care au avut loc doar în anumite locuri nu vor afecta cifrele României la nivel național.

„Dacă sunt doar chestiuni punctuale, concentrări de oameni doar în anumite locuri, nu vom avea un impact foarte mare, pe cifre, la nivel național”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila, despre momentul în care elevii se vor întoarce la școală

Președintele Societății Române de Microbiologie a spus că îi este teamă că soluțiile legate de întoarcerea elevilor în școli vor fi aplicate într-un mod rigid. 

Alexandru Rafila a explicat că trebuie găsite soluții diferite, pentru fiecare școală în parte, în funcție de condiția fiecărui elev, deoarece există și copii care nu suportă masca prea mult timp pe față.

„Trebuie organizată sala de examen astfel încât să existe posibilitatea de a-i plasa pe elevii care nu suportă masca pentru prea mult timp într-o poziție care să nu-i pună pe ceilalți în pericol. Noi nu trebuie să fim rigizi în soluții. Marea mea teamă legată de soluții e că vom încerca să le aplicăm într-un mod rigid”, a transmis Rafila.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro