Alocaţii copii 2019! Ce se întâmplă, de fapt, cu banii şi ce ar trebui să ştie românii, anul acesta

Alocaţii copii 2019! Ce se întâmplă, de fapt, cu banii şi ce ar trebui să ştie românii, anul acesta © Foto simbol arhivă

Autorităţile au anunţat că alocaţiile copiilor se vor mări, însă au rămas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani şi 84 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani. Specialiştii au spus adevărul despre acest subiect!

Se pare că, în România, copiii au printre cele mai mici alocaţii din Uniunea Europeană. În alte ţări, alocaţiile depăşesc chiar şi 100 de euro. Copiii luxembrughezi primesc alocaţii de aproximativ 265 de euro, în funcţie de vârstă. În Danemarca, alocaţiile pleacă de la 200 de euro pe lună, dar scade treptat, pe măsură ce micuţul creşte. Totuşi, de la 15 ani, minorii primesc 126 de euro. 

De asemenea, sunt şi ţări care acordă alocaţia în funcţie de venitul familie. Astfel, copiii italienilor primesc 260 de euro pe lună dacă venitul net al familiei sale este mai mic de 14.000 de euro. Asta nu e tot! Statul nu acordă alocaţii familiilor care au venitul mai mare de 77.500 de euro, pe an, potrivit a1.ro.

Situaţia din România se regăseşte şi în Bulgaria, Croaţia sau Polonia. La bulgari, alocaţia este de 20 de euro pentru familiile cu un copil. În Croaţia, suma începe de la 27 de euro şi nu mai depăşi 40 de euro, în funcţie de venitul familiei. Cât despre polonezi, acest venit de la stat începe de 22 de euro şi creşte doar cu 10 euro, în funcţie de vârstă.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro