Alocațiile copiilor bolnavi, tăiate din cauza pandemiei COVID-19 / Protecția Copilului: „Cine stătea în banii ăia?”

+4 click pentru
galerie

Copiii măcinați de boli grave au ajuns bătaia de joc a unor funcționari publici, care, ignorând Constituția României și ordonanțele militare, le-au tăiat micuților alocațiile, invocând faptul că pandemia COVID-19 le-a dat peste cap programul.

Minorii bolnavi de cancer, cei paralizați sau cei diagnosticați cu boli cronice au mai primit o lovitură, din partea angajaților unor Direcții pentru Protecția Copilului, care, fără niciun avertisment, le-au mutilat alocațiile garantate - teoretic - de Constituția României și de legile în vigoare. Astfel, unii minori care beneficiau de alocații speciale, de 300 de lei, au primit, luna aceasta, 150 de lei - sumă considerată suficientă pentru necesitățile unui copil cu dizabilități. 

Contactați de reporterii SPYNEWS, reprezentanții unei Direcții pentru Protecția Copilului din Capitală au avut o explicație incredibilă. ”Din momentul instituirii stării de urgență am primit, zilnic, sute de e-mailuri cu documente pentru acordarea alocațiilor pentru copii cu handicap. Serverul nu a mai făcut față, iar multe mesaje nu au ajuns la destinație. Am fost depășiți de situație, efectiv nu am putut face față numărului mare de solicitări de acordare a alocațiilor majorate. A fost pentru prima dată când ne-am confruntat cu așa ceva, fiindcă n-a mai fost pandemie de COVID-19 în România. De exemplu, nici în momentul de față, când discutăm pe această temă, e-mailul nostru nu funcționează”, au declarat funcționarii respectivi, în exclusivitate pentru SPYNEWS.

Și, pentru ca părinții copiilor bătuți de soartă să fie umiliți până la capăt, reprezentanții DGASPC le-au transmis acestora un mesaj halucinant: ”OK, a fost o eroare de la noi și vom vira banii cuveniți în luna iulie. Ce vreți, acum?! Să căutăm vinovați?! Totuși, nu văd care este problema! Nu credem că stătea cineva în baza banilor respectivi, fiindcă nu este vorba de cine știe ce sumă, ci vorbim de 150 de lei pe lună...”

Cu toate că funcționarii publici nu s-au arătat prea impresionați de dramele copiilor lăsați fără alocații, unii părinți ai micuților au decis să sesizeze Președinția, Guvernul și Parchetul General, pentru a se stabili dacă ”greșelile minore” săvârșite de funcționarii publici intră în sfera penală, în condițiile în care țara este în stare de urgență.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro