Altă față a realității. Ornel, evadatul din Penitenciarul Ploiești, a dormit la mormântul copilului. „Acolo m-ați fi găsit mort”

Altă față a realității. Ornel, evadatul din Penitenciarul Ploiești, a dormit la mormântul copilului. „Acolo m-ați fi găsit mort” © Facebook Gabi Dima

Povestea sfâșietoare a lui Ornel Lupu, bărbatul care a pus în mișcare peste 150 de polițiști, după ce a evadat din Penitenciarul Ploiești. Ornel Lupu a dormit zi de zi la mormântului copilului său, era epuizat și flămând. Plănuia să-și pună capăt zilelor și nu le-a ascuns asta anchetatorilor. 

Onorel Lupu a fost prins vineri, 15 mai, de către localnicii din satul Izeşti, comuna Bălteşti, după 32 de zile de hăituială. Bărbatul are „în dosar” cinci tentative de suicid. Nu avea în plan să se lase prins de polițiști, ci să renunțe la propria viață, lângă mormântul copilului său. 

Copilăria sa nu a fost deloc una ușoară. Pe când avea șase ani, el și sora lui au rămas orfani. Mama lor, alcoolică, a murit, iar tatăl a dispărut. Ani de zile au trăit pădurea de la marginea satului Matiţa, ajutaţi de oamenii locului. Se hrănea cu ce dăruia natura și din când în când, fura. De foame. 

După ce a evadat, și-a petrecut prima noapte la mormântului copilului său. Suferind de epilepsie, Ornel Lupu a devenit în 2017 tatăl unui băieţel. Din păcate, Cătălin Ionuţ s-a stins din viață în martie 2018 şi a fost înmormântat la marginea satului Măgura din comuna Şoimari.

A fugit din închisoare și s-a dus direct pe mormânt. Nu degeaba mormântul copilului său era cel mai îngrijit din cimitir. Ornel Lupu nu voia decât să fie aproape de fiul său. N-a mai avut răbdare.  

Ornel Lupu căuta de câteva zile otravă ca să-și pună capăt zilelor la mormântul copilului său. Ştia că sătenii au prin poduri „şoricioacă” și a intrat într-o curte. „Aici m-aţi fi găsit mort”, le-a mărturisit Onorel anchetatorilor, potrivit Adevărul

Ornel Lupu nu și-a dus planul până la capăt pentru că a fost prins de săteni și ulterior, încarcerat de oamenii legii. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro