Alte cinci puncte de frontieră din țară vor fi deschise, după aglomerația din ultimele zile de la Vama Nădlac! Marcel Vela a făcut anunțul așteptat de românii care se întorc din străinătate

Alte cinci puncte de frontieră din țară vor fi deschise, după aglomerația din ultimele zile de la Vama Nădlac! Marcel Vela a făcut anunțul așteptat de românii care se întorc din străinătate © arhiva

Alte cinci puncte de frontieră din țară vor fi deschise, după aglomerația din ultimele zile de la Vama Nădlac! Marcel Vela a făcut anunțul așteptat de românii care se întorc din străinătate.

După ce în ultimele zile Vama Nădlac a fost plină de români care s-au întors în țară și au fost nevoiți să aștepte cu orele, Marcel Vela a anunțat că vor fi deschise și alte 5 puncte de frontieră, astfel încât să fie evitată aglomerația. 

În ultimele zile, românii care s-au întors în țară au fost nevoiți să aștepte ore întregi la trecerea de la Vama Nădlac, deoarece algomerația a fost infernală și totul s-a mișcat foarte, foarte greu. Pentru a se evita o altă aglomerație în zilele următoare, Marcel Vela, Ministrul de Interne a anunțat că vor mai fi deschise alte 5 puncte de trecere. 

Acest lucru se va întâmpla pentru ca românii să folosească și alte puncte de a intra în țară, încât să nu existe riscul aglomerației ca al zilelor trecute. Aceasta a precizat că începând de miercuri vor putea fi accesate punctele de frontieră de la Cenad, Turu, Salonta, Valea lui Mihai și Urziceni. 

În acest fel, cu cele cinci vămi deschise de mâine, România va avea 10 puncte de frontieră pe care românii care vin din străinătate le pot utiliza pentru intrarea în țară. 

„De mâine (miercuri - n.r.), în urma discuțiilor de azi (marți - n.r.), Poliția de Frontieră din Ungaria și din România vor stabili următoarele lucruri: tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări, pentru că acum se fac doar pe Nădlac, Nădlac 2 și la intervenția noastră și înțelegerea dânșilor (...) și pe încă trei puncte. După discuția de astăzi avem posibilitatea să deschidem pe încă cinci puncte. Acum se intră pe Nădlac 1, Nădlac 2, pe Vărșand, pe Borș și Petea. De mâine, dacă ne înțelegem și sper să ne înțelegem în urma discuțiilor de astăzi, se va putea intra pe Cenad, pe Turnu, pe Salonta, pe Valea lui Mihai și pe Urziceni. În acest mod, evident că fluxul de mașini chiar dacă vine pe fluxul din Ungaria într-un mod organizat, pe interval de timp, în acest sens se poate bifurca pe 10 direcții, ceea ce este foarte bine, că scade presiunea pe Nădlac 1 și Nădlac 2”, a spus Marcel Vela, potrivit Antena 3. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro