Ambulanțierii din Mehedinți cer ajutor: "Testați-ne! Putem să îmbolnăvim alți pacienți"
Publicat pe 29.03.2020 la 11:56 Actualizat pe 29.03.2020 la 11:56
Cadrele medicale din sistemul sanitar românesc sunt disperate din cauza lipsei de echipamente de protecție, dar și din cauza condițiilor improprii de muncă. Așadar, ei au decis să protesteze în fața spitalului, în speranța că strigătele lor de ajutor vor duce la o rezolvare.
Cadrele medicale din sistemul sanitar românesc sunt disperate din cauza lipsei de echipamente de protecție, dar și din cauza condițiilor improprii de muncă. Așadar, ei au decis să protesteze în fața spitalului, în speranța că strigătele lor de ajutor vor duce la o rezolvare.
Angajații Ambulanței Mehedinți sunt speriați și le este frică de o posibilă infectare, după ce un pacient pozitiv a fost internat și a intrat în contact cu șase colegi de-ai angajaților.
Medici, asistenți și ambulanțieri acuză Direcția de Sănătate Publică Mehedinți că i-au exclus pe angajații Ambulanței atunci când au făcut ancheta epidemiologică în cazul pacientului cu COVID-19, potrivit Mediafax.
Ambulanțierii au protestat seara trecută și afirmau că ei nu știu dacă sunt bolnavi sau nu, astfel că ar putea infecta și alți oameni.
„Vrem să fim testaţi pentru că noi avem conştiinţă. Ştim ce înseamnă să intri în casa altuia”, a spus o angajată a SAJ Mehedinţi.
O asistentă medicală a declarat, pentru aceeași susrsă, că bărbatul diagnosticat cu noul tip de coronavirus a intrat în contact cu șase dintre angajații SAJ Mehedinți. De asemenea, femeia mai spune că pacientul a declarat că nu este suspect de COVID-19, astfel că ambulanțierii nu au purtat echipamente de protecție.
Cadre medicale în pericol de infectare din cauza lipsei de teste
Pacientul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Mehedinți. Mai apoi, el a fost transportat la un alt spital, de către un alt echipaj medical, iar după, acasă.
După doar două zile, starea lui de sănătate s-a agravat, astfel că a fost din nou solicitată intervenția unei Ambulanțe. Aceasta l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.
Toți angajații care au intrat în contact cu bărbatul au fost izolați la domiciliu, pentru 14 zile.
"Noi vrem să fim testaţi că suntem un pericol pentru cetăţeni. Cei de la DSP au zis că nu putem să fim testaţi, că o să-I testeze pe cei şase colegi care au venit în contact direct cu pacientul.(...)", spune o femeie, angajată pe Ambulanță.
"Au fost trei echipaje pentru că pacientul a fost plimbat de la domiciliu la UPU, de la UPU la TBC sau , nu ştiu exact, şi după aceea a plecat acasă că e o simplă răceală. După aceea s-a întors la spital, tot cu Ambulanţa, cu o stare înrăutăţită, a fost intubat, i s-a recoltat şi în seara asta i-a venit pozitiv rezultatul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o angajată a SAJ Mehedinţi.