Amendă în valoare de 500 de lei dacă faci asta pe stradă. La ce trebuie să fie atenți românii
Publicat pe 05.12.2022 la 10:17 Actualizat pe 05.12.2022 la 10:17
Mulți români obișnuiesc să facă un lucru pe stradă, chiar în văzul tuturor, însă află că acest obicei îți poate aduce acasă o amendă în valoare de 500 de lei. La fel ca și în celălalte state ale lumii, dacă faci asta vei fi amendat pe loc. Iată la ce trebuie să fie foarte atenți toți românii!
- Amendă de 500 de lei dacă faci asta pe stradă
- La ce trebuie să fie atenți românii
Amendă în valoare de 500 de lei dacă faci asta pe stradă
Ei bine, află că poți primi o amendă în valoare de 500 de lei dacă consumi alcool pe stradă, în văzul oricui. În acest sens este vorba doar despre alei, drumuri, parcuri sau vehicule în mișcare. În restaurante, baruri, stadione și alte astfel de unități este permis consumul de alcool, asta penttu că se știe că în aceste zone nu se aplică această măsură.
În multe țări, de exemplu în Polonia, Statele Unite ale Americii, Sri Lanka și India, consumul de băuturi alcoolice în aceste spații este complet interzis sau condamnat. În alte țări, de exemplu în Spania, Portugalia, Germania, Noua Zeelandă, Japonia, Regatul Unit sau China, consumul de băuturi alcoolice în spațiile publice este acceptat din punct de vedere social.
În ce spații publice nu ai voie să consumi alcool
În țara noastră, până în anul 1991, consumul de băuturi alcoolice în spațiile publice nu era interzis, însă după acest an a apărut o lege, adică Legea nr. 61/1991, care interzicea complet consumul de alcool în public. În anul 2020, în România, a fost promulgat un nou amendament, care a prevăzut noi sancționări cu privire la consumul de alcool în public.
Astfel, în București au început de acum să se dea amenzi. În ultimele săptămâni, polițiștii Sectorului 2 au început să dea amenzi în valoare de 500 de lei. În următoarele spații publice este complet interzis consumul de băuturi alcoolice:
-parcuri;
-drumuri publice;
-stadioane;
-terenuri sportive;
-săli de spectacol;
-instituții culturale;
-unități economice sau alte instituții;
-autogări, aeroporturi, gări, fie ele de stat sau private;
-mijloace de transport în comun;
-alte locuri prevăzute de această lege.