Amendă record pentru un bărbat din judeţul Alba. Omul nu a respectat izolarea, după ce s-a întors din Italia

Amendă record pentru un bărbat din judeţul Albă. Omul nu a respectat izolarea, după ce s-a întors din Italia © Arhiva

Teama de a nu răspândi sau contacta coronavirusul a făcut ca autorităţile să ia măsuri drastice.

Astfel, toate persoanele care se întorc din Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană, trebuie să stea izolate timp de 14 zile, pentru a se putea vedea dacă au contactat sau nu virusul ucigaş din China.

Nerespectarea acestei măsuri poate atrage după sine închisoare sau amendă.

Aşa se face că un bărbat din Blaj, judeţul Albă s-a ales cu cea mai mare amendă, după ce s-a întors dintr-o zonă din Italia, infectată cu coronavirus.

Bărbatul a primit o amendă record pentru că nu a respectat termenul de izolare, fiind găsit pe stradă de către oamenii legii.

Pentru că nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu, bărbatul a fost sanţionat de DSP Albă.

După ce a fost identificat de oamenii legii pe stradă, deşi nu avea voie să iasă din casă, inspectorii DSP Albă l-au sancţionat pe acesta cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru încălcarea "nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite".

Bilanţul mondial al victimelor răpuse de coronavirus a ajuns la 3.079 de morţi

"Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat astăzi că riscul a fost ridicat de la moderat la nivelul ridicat pentru locuitorii Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, virusul continuă să se răspândească", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, citată de agenţia Reuters, luni după-amiază.

Coronavirusul a infectat, la nivelul Uniunii Europene, peste 2.100 de persoane. Epidemia cu Covid-19 s-a răspândit cu repeziciune în 18 dintre cele 27 de state membre din Uniunea Europeană, Italia fiind cea mai afectată ţară.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro