Amendă sau chiar închisoare pentru directorii care îi obligă pe salariați să meargă la școală

Amendă sau chiar închisoare pentru directorii care îi obligă pe salariați să meargă la școală © Arhiva

Din cauza coronavirusului autoritățile au luat decizia închiderii grădinițelor, școlilor, liceelor și facultăților din întreaga țara. Pentru că virusul ucigaș din China se extinde extrem de repede, numărul celor care au fost infectați ajungând la 38 de victime, o serie de măsuri drastice au fost luate la nivel național.

Închiderea unitățiilor de învățământ este una dintre măsurile luate de autorități pentru a diminua extinderea coronavirusului. Elevii și studenții vor sta acasă cel puțin până la sfârșitul lunii martie.

Chiar și așa, în aceste condiții, unii directori îi obligă pe angajați să se prezinte în școli. Motivul acestora ar fi pentru că așa trebuie, deși s-au dat legi clare în contextul epidemiei cu coronavirus.

Directorii școlilor care nu respectă regulile impuse pentru această perioadă, riscă să se aleagă cu o amendă usturătoare sau chiar cu dosar penal conform noilor legi intrate în vigoare.

Inspectorii și directorii din unele unități de învățământ din România nu vor să respecte regulile impuse de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceștia au chemat salariații în școli, chiar dacă a fost anunțată închiderea acestora până la sfârșitul lunii martie.

Aceste abateri de la noile legi pentru combaterea coronavirusului se pedepsesc cu amendă sau chiar închisoare.

Printre cei care nu au respectat noile legi se numără și cadrele didactice dintr-o școală din Argeș. Acolo tot personalul unității de învățământ se afla la punctul de lucru.

Conform ultimelor prevederi, atât elevii, cadrele didactice, cât și ceilalți angajați ai școlilor din întreaga țară sunt obligați să rămână la domiciliu pentru a nu transmite virusul ucigaș din China.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro