Uiți să faci duș, primești amendă. Pedepse pentru călătorii care miros urât în mijloacele de transport în comun

Uiți să faci duș, primești amendă. Pedepse pentru călătorii care miros urât în mijloacele de transport în comun © Captură Video

Cum mai sunt doar câteva luni și vara revine, în mod oficial, în România, a venit timpul să se rezolve una dintre cele mai vechi probleme sezoniere. Oamenii care miros urât sau care sunt îmbrăcați cu haine mai puțin îmbietoare pentru nas riscă să primească mari pedepse.

Primăria orașului Cluj-Napoca dorește eradicarea acestui „fenomen”, prin amendarea călătorilor certați cu săpunul. Mai exact, riști să plătești până la 400 de lei dacă uiți să folosești deodorantul și pe post de altceva în afară de bibelou.

Amenzi pentru mirosurile urâte

Nu doar pielea și hainele sunt vizate, însă. Poți ajunge pe radarul „Poliției Mirosurilor” și dacă transporți alimente sau materiale care îi pot deranja olfactiv pe ceilalți călători.

„Noi încurajăm în permanenţă circulaţia pe mijloacele de transport în comun, astfel încât să vină câţi mai mulţi clujeni cu transportul public, să nu mai folosească atât de mult maşinile personale”, a explicat Iulia Perșa, șeful biroului de presă al primăriei Cluj-Napoca.

Momentan, regulamentul se află în dezbatere publică.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest