Amenzi drastice pentru cei care nu poartă măști! Până la ce sumă pot ajunge sancțiunile

Amenzi drastice pentru cei care nu poartă măști! Până la ce sumă pot ajunge sancțiunile

Românii abia au așteptat să treacă starea de urgență, însă starea de alertă în care ne aflăm acum presupune o serie de restricții, dar și sancțiuni în cazul în care acestea nu sunt respectate. Masca este obligatorie, iar refuzarea purtării poate aduce amenzi de sute de lei. 

Starea de urgență a trecut, însă acum România se află în stare de alertă, o nouă stare care poate aduce sancțiuni drastici pentru toți cei care nu respectă noile reguli. 

Una dintre cele mai importante reguli care vor trebui respectate cu strictețe este prezența măștii de protecție la gură și la nas în momentul în care ne aflăm în incinta unei locații închise. Pentru nepurtarea acestora, românii riscă să scoată din buzunar sume uriașe de bani, iar anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Afacerilor Interne, într-o serie de întrebări și răspunsuri de pe pagina oficială de Facebook.

”Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei <<Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU. Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții>> se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.”, a fost mesajul publicat de Ministerul Afacerilor Interne.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro