Amenzi pentru românii care locuiesc la o altă adresa decât cea din buletin! Ce se întâmplă dacă nu se mută în 15 zile
Publicat pe 12.10.2023 la 14:34 Actualizat pe 12.10.2023 la 14:34
Vești noi pentru români! De această dată este vorba despre cei care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin. Acești români au parte de obligații noi, după intrarea în vigoare a unor modificări legislative, în vara acestui an. Pentru că mulți oameni nu au știut acest lucru s-au trezit direct cu poliția la ușă. Iată ce riscă cei ce nu îndeplinesc această cerință!
- Obligații noi pentru românii care locuiesc la altă adresă decât cea din cartea de identitate
- Legea a fost schimbată, dar oamenii nu știu, iar acum riscă amenzi
Românii au parte de schimbări majore! Cei care locuiesc la altă adresă față de cea din cartea de identitate au obligații noi. Această modificare legislativă a intrat deja în vigoare în vara anului 2023.
Obligații noi pentru românii care locuiesc la altă adresă decât cea din cartea de identitate
Începând cu data de 10 iunie 2023 au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă față de cea din cartea de identitate personală.
În acest fel, prima vizează persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate. Ei sunt obligați în termen de 15 zile să își facă mutația, potrivit noii legi, asta în cazul în care nu vor să se supună amenzilor.
Mai mult decât atât, acestea trebuie să încheie un contract de comodat sau de închiriere cu proprietarul imobilului.
"Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil.", se arată în noua modificare de lege.
Ce riscă românii care ce nu respectă legea
În caz contrar, românii care nu respectă această nouă modificare pot atrage amenzi cuprinse între 40 și 80 de lei.
Totuși, în continuare legea stabilește și obligația de a cere, în termen de 15 zile, eliberarea unui nou act de identitate în cazul schimbării domiciliului.
CITEȘTE ȘI: Românii care locuiesc la casă ar putea să primească ajutor de 1.900 euro. Pentru ce pot fi folosiți banii