Amenzi record pentru şoferii care fac live la volan. Rămân şi fără permis!

Conform noului Cod Rutier, şoferii care fac live la volan vor primi amenzi dure. Azi, Ministerul de interne a publicat un proiect de lege prin care se urmăreşte minimizarea victimelor în trafic.

Stoparea fenomenului live-urilor ar putea evita numeroase tragedii prin proiectul de lege pentru modificarea Codului Rutier.

Proiectul prevede interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (tablete).

Amenzile sunt foarte mari pentru şoferii care fac live la volan, între 1,300 de lei şi 2,900 de lei. Practic, pentru nerespectarea acestei norme de conduită se va introduce o nouă sancțiune de 9-20 puncte-amendă (clasa a IV a) şi 6 puncte de penalizare.

Nici bicicliştii nu scapă de lege, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Conform observator.tv, proiectul de modificare a Noului Cod Rutier spune că: „Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil, sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancționare pentru situația în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulația vehiculelor. Astfel, pe lângă amendă se va aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule".

Tragediile provocate de şoferii care fac live pe Facebook la volan au început pe 22 mai 2018 cu unul dintre cele mai grave accidente în care au fost implicaţi români. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident produs pe o şosea din Ungaria deoarece şoferul făcea live pe Facebook. Au urmat numeroase alte accidente mortale în care copii şi oameni nevinovaţi şi-au pierdut viaţa.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, şoferii prinşi că fac live la volan vor fi sancţionaţi drastic.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro