Cum va arăta anul școlar din toamnă! Elevii vor învăța în condiții cu totul speciale
Publicat pe 30.06.2020 la 12:09 Actualizat pe 30.06.2020 la 12:09
Anul școlar va arăta diferit începând cu toamna acestui an. Din cauza pandemiei de coronavirus, s-au luat anumite decizii privind desfășurarea anului școlar, ca va fi cu totul diferit față de anii trecuți.
- Anul școlar se va desfășura diferit în acest an
- Specialiștii din domeniu fac propuneri pentru modificarea numărului de ore și eliminarea anumitor activități
Anul școlar se va relua din toamnă, când toate restricțiile se vor ridica iar viața noastră va reveni, într-o anumită măsură, la normal. Învățământul românesc însă, va suferi câteva modificări, în speranța că astfel va exista o protecție sporită a elevilor.
Așadar, s-a discutat despre scurtarea orelor, în așa fel încât acestea să nu dureze mai mult de 30 de minute, dar și a programului, astfel că elevii nu vor sta mai mult de patru ore la școală.
S-au făcut modificări și la numărul de elevi dintr-o clasă, fiind vorba din toamnă de grupe de câte 10-15 copii. Elevii care nu vor fi prezenți la ore vor studia de acasă.
Cum va arăta anul școlar din toamnă
Una dintre cele patru ore de curs din noul an școlar se va desfășura într-un spațiu deschis, cum ar fi curtea școlii. Mai mult, se vor interzice experimentele de la orele de științe și nu se vor mai schimba clasele pentru participarea la diverse materii.
Toate acestea sunt recomandările făcute de Institutul Național de Sănătate Publică în urmă cu mai mult timp, deși reprezentanții ministerului Educației spun că cei de la INSP trebuie să revizuiască aceste idei în contextul epidemiologic din toamnă, fiind nefondate în momentul de față.
De asemenea, Guvernul pune la cale o decizie privind învățământul de acasă, fiind la activ și un proiect de lege care promite laptopuri și tablete gratuite pentru elevi și profesori.
Și deși creșesele și grădinițele de vară s-au redeschis, dar cu un număr mic de copii, în România numărul infectărilor în rândul elevilor nu a crescut, spre deosebire de unitățile de învățământ din Israel și Franța, unde cazurile s-au înmulțit semnificativ.