Patru angajate ale Maternităţii Giuleşti, infectate cu stafilococ! Anunţul făcut de Ministrul Sănătăţii

Patru angajate ale Maternităţii Giuleşti, infectate cu stafilococ! Anunţul făcut de Ministrul Sănătăţii © Hepta

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat joi că patru angajate ale Maternităţii Giuleşti au fost depistate cu stafilococ auriu. Pentru a se stabili cu exactitate dacă există sau nu vreo legătură cu îmbolnăvirea bebeluţilor, sunt aşteptate şi rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino. 

Sorina Pintea a precizat că echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale şi va dispune măsuri de remediere a problemelor constatate, dar după ce vor veni şi probele trimise la Cantacuzino. 

De asemenea, Ministrul Sănătăţii preciza că, în perioada 25 martie-30 aprilie, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Maternitatea Giuleşti, cu posibile infecţii stafilococice. 

"Rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate, în cazul unei moaşe care lucrează la blocul operator, două asistente de la salonul de nou-născuţi şi o infirmieră de la salonul de nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului pozitiv în toate cele patru cazuri", a anunţat Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit news.ro.

„Echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi va dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate, asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino. Pentru că este nevoie de această fenotipare; în prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi. Dorim să verificăm şi să vedem întocmai dacă angajaţii se fac vinovaţi de îmbolnăvirea micuţilor”, a mai precizat aceasta. 

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro