Anunț de la Ministrul Sănătății: „Preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie”

Anunț de la Ministrul Sănătății: „Preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie” © Hepta

Coronavirusul continuă să facă victime și în țara noastră. Până acum, numărul victimelor este deja unul îngrijorător, iar lucrurile nu par să se oprească aici. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține că autoritățile din România preconizează că vârful pandemiei de COVID-19 va avea loc în a doua jumătate a lunii aprilie!

Nelu Tătaru a declarat că în luna aprilie se așteaptă ca în țara noastră aproximativ 10.000 de pacienţi să fi fost diagnosticaţi cu coronavirus. Tot el spune că ne-am putea confrunta și cu un al doilea vârf al epidemiei. În această situație, Ministrul Sănătății susține că nouă ordonanţă militară cu noi măsuri este în curs de pregătire și că autorităţile din România preconizează ca încă 200.000 de cetățeni români să se întoarcă din străinătate până în sărbătorile de Paşti.

Nelu Tătaru afirmă că România se apropie de scenariul patru. În cadrul acestuia, persoanele infectate cu coronavirus, ce prezintă simptome uşoare vor fi tratate acasă. La spital vor ajunge doar cei cu simptome moderat-severe, care vor fi duşi la secţiile de boli infecţioase şi pacienții critici, care vor fi trataţi de COVID-19 în secţiile ATI. 

Tot în acest context, personalul medical pozitiv la coronavirus, dar asimptomatic va trata pacienţii aflați în spitale, iar spitalele suport, 36 la număr, vor primi şi ele pacienţi infectaţi cu COVID-19, în cele 8000 de paturi pe care aceste spitale le însumează. 

„Suntem în România într-un moment în care preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie, cu un număr mediu de cazuri în jur de 10.000 dar trebuie să ne gândim că acest număr poate fluctua în funcţie de evoluţia ulterioară şi a respectării anumitor reguli pe care trebuie să ni le impunem. (...) Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit atunci vom avea şi efecte nefaste cu cazuri critice şi cu destul de multe decese”, a spus Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit a1.ro.

În continuare, acesta a susțint că testarea pentru COVID-19 va fi extinsă pentru cei cu simptome respiratorii.

„Trebuie să înţeleagă toată lumea că aceste testări sau un rezultat negativ nu pot înlocui o izolare, nişte măsuri de precauţie, precum nu pot înlocui nici acea distanţare socială”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a afirmatcă să pregăteşte o nouă ordonanţă militară cu noi măsuri. Media de vârstă a pacienţilor infectaţi în România este de 40-49 de ani, a spus acesta.

„În ţară atâta timp se simt protejaţi, personalul medical are un tonus bun şi ştie pentru ce s-a pregătit, siguranţa lor înseamnă şi siguranţa pacienţilor siguranţa lor este să aibă echipamente să aibă materiale sanitare, să fie testaţi vom asigura să se întâmple acest lucru”, a declarat acesta.

Nelu Tătaru a mai spus că în țara noastră au început să ajungă transporturi ce dețin materiale sanitare și că se află în perioada de derulare niște achiziţii de măşti mănuşi, botoşi de uz medical.

„În două-trei săptămâni o să avem o producţie atât de biocide, cât şi de echipamente de protecţie”, a spus Nelu Tătaru. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro