Anunț de ultimă oră din partea președintelui Klaus Iohannis! Ludovic Orban, desemnat din nou pentru funcția de prim ministru al României

Anunț de ultimă oră din partea președintelui Klaus Iohannis! Ludovic Orban, desemnat din nou pentru funcția de prim ministru al României © facebook

Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat, atât de români, cât și de clasa politică din România.

Despre consultări, care au avut loc prin mijloace video, din cauza izolării parlamentarilor, Klaus Iohannis a spus că au fost constructive, ba chiar a lăudat Guversul condus de Ludovic Orban în trecut.

"Am finalizat runda de consultări cu partidele și grupurile parlamentare. Având în vedere situația specială generată de apariția coronavirusului în România, am făcut consultările sub formă de teleconferință. Am discutat cu toate partidele și grupurile parlamentare.", a spus președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă de la Guvern, încheiate în urmă cu doar câteva momente.

După consultările cu partidele politice, președintele Iohannis a decis să îl desemneze, pentru a doua oară, pe Ludovic Orban pentru poziția de prim ministru al țării, datorită profesionalismului de care a dat dovadă și în trecut.

"Acum avem un guvern în funcțiune, Guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios și bine de la învestire și până astăzi. Acest guvern a lucrat bine de când a început criza generată de coronavirus. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite, la timpul potrivit și rezultatele se văd, avem puține cazuri de infecție cu coronavirus în România.", a declarat președintele Iohannis.

Ludovic Orban, prim ministru izolat

Deși Ludovic Orban a declarat astăzi că se auto izolează la Vila Lac 1, el își va exercita îndatoririle de prim ministru fără excepție.

"E imposibil de imaginat ca în timpul acestei lupte cu coronavirusul să schimbăm totul peste noapte. Nimic n-ar mai funcționa. Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban. L-am desemnat pentru poziția de prim-ministru.", a mai adăugat Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunțat și cand este așteptat votul de investire a noului Guvern.

"Posibil mâine să avem votul de investire pentru Guvernul Orban. Mă aștept de la toți politicienii responsabili din Parlament să fie parte a acestui efort de finalizare a acestei crize politice ca să putem să ne concentrăm 100% pe combaterea infecției cu coronavirus.", a încheiat președintele României.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro