Anunț important despre alocațiile copiilor!  Ce au decis autoritățile

Anunț important despre alocațiile copiilor! Ce au decis autoritățile © Arhiva

Alocațiile copiilor ar putea crește cu 50%, potrivit unui proiect de lege propus de PSD. Banii pe care minorii din România îi iau lunar sunt cei mai puțini din toate statele europene, astfel că o majorare este binevenită.

Potrivit Legii nr.61/1993, alocația copiilor este de 150 de lei și se acordă copiilor cu vârste curpinse între doi și 18 ani, dar și celor care au trecut de 18 ani, până când finalizează cursurile la liceu sau școala profesională. Majorarea ar putea avea loc începând cu anul 2020, dar rămâne de văzut la ce rezultat se va ajunge în urma discuțiilor din Parlament, scrie bugetul.ro

Bani mai mulți pentru copii

Totodată, miercuri, 13 noiembrie, a fost adoptat proiectul prin care se majorează alocațiile începând cu data de 1 ianurie 2020. Așadar, de la această dată, toți copiii români vor avea alocații mai mari, iar banii primiți de la stat vor crește în fiecare an pentru a acoperi inflația și a încerca să le asigure copiilor o alocație din ce în ce mai decentă, în conformitate cu standardele europene.

Proiectul de majorare a intrat prima oară în Senat în septembrie 2018, dar acum a ajuns la Camera Deputaților, care este for decizional.

„Țara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocafiile destinate copiilor”, este scris în motivația inițiativei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro