Anunț oficial! Spitalul Clinic Județean Suceava se închide pentru 48 de ore, după ce corpul medical s-a infectat cu coronavirus

Anunț oficial! Spitalul Clinic Județean Suceava se închide pentru 48 de ore, după ce corpul medical s-a infectat cu coronavirus © Facebook

Grupul de Comunicare strategică a anunțat că echipa Ministerului Sănătății a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava și s-a decis astfel închiderea unității sanitare pentru 48 de ore, în vederea realizării procedurile de dezinfecție.

Echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava, în cursul zilei 24.03.2020.

Astfel, s-a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi, 25 martie, pentru 48 de ore, în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.

Tot în această zi se va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare. 

  • „Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.
  • Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie
  • Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.”

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție, se va face în 48 de ore. 

  • „Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patologie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.”

În unitatea sanitară sunt angajate  1300 persoane, personal medical și auxiliar.

Amintim că, dintre cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 au fost confirmați cu virusul Covid-19. În prezent, personalul diagnosticat se află la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, în timp ce restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu coronavirus se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

După dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava va deveni unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

„Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcției de Sănătate Publică din Suceava 750 000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR). Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unitățile sanitare din regiunea NE. Astăzi va fi verificată situația de la Botoșani”, se mai arată în comunicat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro