Anunț pentru toți părinții și elevii! Ce se întâmplă cu alocațiile în luna ianuarie

Anunț pentru toți părinții și elevii! Ce se întâmplă cu alocațiile în luna ianuarie © Arhiva

În luna decembrie s-a anunțat că alocațiile vor crește în luna ianuarie, dar acum planurile aleșilor s-au cam schimbat. Premierul Orban a făcut un anunț important cu privire la alocațile elevilor, dar și la pensii. 

Astfel, potrivit spuselor lui Ludovic Orban, pensiile vor fi plătite cu o întârziere de 3, 4 zile, și cât despre alocații și despre creșterea mult-așteptată, politicianul a declarat la Digi 24 că acestea nu se vor dubla, așa cum a anunțat în urmă cu ceva timp PSD, iar premierul a fost clar și concis: nu sunt bani la buget pentru dublarea alocațiilor. 

Amendamentul legat de alocațiile copiilor prevede dublarea sumei, la 300 de lei, potrivit unor informații apărute la jumătatea lunii decembrie. Acesta a fost depus la proiectul de lege care adoptă OUG9/2019 privind alocațiile de stat, fiind adoptat de plenul Camerei Deputaților în luna decembrie, for decizional în acest sens.

Premierul Orban a mai spus că dublarea alocațiilor nu are susținere bugetare, iar PNL a susținut acest argument încă de la început. Totodată, spune că această creștere este dorită, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în luna martie a acestui an. 

„Se știa, din cauza faptului că au fost zile libere, că există - nici măcar nu poţi să-i spui o întârziere, o decalare  a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite, cu o decalare de 3-4 zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi că practic, astăzi este prima zi lucrătore”, a spus premierul Ludovic Orban, conform Digi 24.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro