Anunțul făcut de Biserica Ortodoxă. Împărtășania se va anula pentru o perioadă

Anunțul făcut de Biserica Ortodoxă. Împărtășania se va anula pentru o perioadă © arhiva

După ce în ultimele zile s-a dezbătut subiectul referitor la împărtășirea credincioșilor în biserică cu lingurițe de plastic, iată că astăzi Biserica Ortodoxă a decis anularea pentru o perioadă a împărtășaniei de la sfârșitul slujbei de duminică. 

De duminică se vor relua toate slujbele la Biserică, însă totul va fi în aer liber și bineînțeles respectându-se distanțarea socială, dar și obligativitatea ca fiecare creștin să poarte mască la gură. 

În ultimele zile s-a dezbătut foarte mult subiectul privind împărtășania, însă iată că astăzi Biserica Ortodoxă a luat decizia! Acest lucru nu se va face pentru o perioadă la finalul slujbei de duminică, așa cum era până în urmă cu două luni, atunci când a izbucnit pandemia de coronavirus. 

"Nu este nimic nou și nimic contrar teologiei liturgice a Bisericii, care are menirea să-l ghideze pe omul credincios printr-o lume reală, confruntată uneori cu crize grave, inclusiv medicale. În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creștin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a „celor sfinte” si de punerea în conflict a credinței profunde cu rațiunea practică. Creștinismul autentic, hrănit din fidelitatea față de tradiția genuină a Evangheliei și față de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credința și rațiunea, ci le cultivă cu discernământ", a transmis Biserica Ortodoxă Română, potrivit Digi24. 

Împărtășania a mai fost anulată până acum doar o singură dată, și anume în anul 1829, tot din motive epidemice pentru o perioadă de două luni. 

Credincioșii vor avea voie să intre în Biserică doar cu respectarea unor reguli stricte, dar doar pentru rugăciunea individuală, a mai ținut să precizeze BOR


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro