Anunțul incredibil făcut de Poliția Română, în scandalul Arhiepiscopului Tomisului / Document exclusiv
De Narcis Voica.
Publicat pe 14.01.2021 la 23:50
Actualizat pe 14.01.2021 la 23:45
ÎPS Teodosie a făcut o minune la slujba de sfințire a apei de Bobotează: deși prezenți, polițiștii care amendează băbuțe care nu poartă mască n-au văzut cum Arhiepiscopul Tomisului nu păstra distanța de 1,5 metri, nu purta mască și se bălăcea cu mâinile în butoaiele cu apa pe care o beau enoriașii.
- Poliția care a asistat la slujba fără măști și fără distanțare socială a lui Teodosie n-a văzut și n-a auzit nimic
- Printr-o minune, agenții au fost incapabili să dea amenzi, așa cum se întâmplă în cazul muritorilor de rând
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, întemeietorul sărbătorii Paștele Reloaded și distribuitorul de vin sfințit cu aceeași linguriță, din gură-n gură, a reușit să îi vrăjească pe polițiștii din Constanța atât de tare, încât acestora nu le-a mers pixul să dea o amendă.
În urma difuzării filmului de mai jos, în care prelatul apărea ignorând regulile de prevenire a răspândirii virusului ucigaș, reporterii SPYNEWS au solicitat, încă din data de 5 ianuarie, un punct de vedere din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, solicitând detalii cu privire la numărul sancțiunilor contravenționale aplicate și la numărul de dosare penale întocmite, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
„Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani atât în spațiile închise cât și în cele deschise, la nivel național, indiferent de rata de infectare din localitatea respectivă.
(...) Organizarea de procesiuni și pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate. (...) Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune)”.
Citește și: Răsturnare de situație în dosarul bătăușei care a desfigurat un designer celebru / Decizia judecătorilor