Este oficial. Se închid toate școlile din România / UPDATE

Anunțul oficial al Ministerului de Interne. Se închid sau nu școlile în România? © Hepta

Luni, pe 9 martie, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a reunit, pentru a discuta o serie de măsuri extraordinare în gestionarea epidemiei de coronavirus. Iată primele concluzii.

UPDATE. Premierul interminar Ludovic Orban a confirmat faptul că toate școlile din România vor fi închise între 11 martie și 22 martie.

„Este vorba de perioada 11 martie – 22 martie, inclusiv. Vreau să accentuez că această măsură este o măsură cu caracter preventiv”, a precizat premierul.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Sursele Antena 3 spun că, de pe 11 martie, școlile ar urma să rămână închise timp de o săptămână, în întreaga țară. Cursurile se amână pentru o săptămână, nu două, așa cum se știa inițial, deși informația nu a fost momentan confirmată oficial. Ședința Comitetului este încă în curs.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea unităților școlare publice, începând din data de 11.03.2020 până la data de 18.03.2020. Este ferm recomandat ca părinții și copiii să petreacă timp la domiciliu și să evite spațiile aglomerate și publice.

Momentan nu se știe dacă această măsură vizează și grădinițele și universitățile.

Din moment în moment, reprezintanții din Guvern își vor face apariția la conferința de presă, pentru a confirma oficial informația, dar și pentru a explica dacă s-a hotărât instaurarea stării de alertă la nivel național.

Ce s-a discutat la ședința de la ora 16.00

Raed Arafat a propus ca unităţile şcolare publice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, post liceal şi profesional să fie închise de pe 10.03.2020 şi până pe 21.04.2020.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a discutat la şedinţa de la ora 16:00 despre:

  • Închiderea granițelor rutiere și maritime în 2 zile;
  • Mutarea vacanţei de Paşte mai devreme şi școlile să fie închise de săptămâna viitoare;
  • Să fie monitorizați și pacienții din izolare, nu doar cei din carantină.

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro