Anunţul premierului Ludovic Orban despre înlocuirea alocaţiilor cu vouchere: "Nu am spus niciodată așa ceva"

Anunţul premierului Ludovic Orban despre înlocuirea alocaţiilor cu vouchere: "Nu am spus niciodată așa ceva" © Hepta

Premierul a declarat că nu a lansat niciodată această idee, ci doar a dat un exemplu despre sistemul de alocaţii din alte ţări europene.

"În alte ţări, de exemplu, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o formă de reducere a impozitului. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului. De exemplu, poate exista sistemul de acordare a unor vouchere", spunea Orban în urmă cu două zile.

Ulterior, premierul a dorit să lămurească neînţelegerile apărute după declaraţiile lui.

"Așa ați citit pe crawl la un post de televiziune, eu n-am spus niciodată așa ceva. Am dat exemple, întrebat fiind, că există și alte modalități de a sprijini financiar în alte țări. M-am referit la alte țări. Am spus clar că nu există niciun proiect referitor la acest subiect, că noi respectăm legislația și obiectivul nostru e sa creștem alocațiile pentru copii.", a spus Orban, în încercarea de a linişti populaţia.

Ce părere are poporul despre înlocuirea alocaţiilor cu vouchere

Unii cetăţeni ar primi cu gânduri bune această idee, încă nepropusă oficial.

"Partea bună cu vele este că părinții sunt obligați, măcar o dată pe lună, să intre la școală", "Cred că e mai ușor fiindcă poți să controlezi pe ce se cheltuie respectivii bani", "Dacă ai acces la toate magazinele, mi se pare ok", sunt câteva dintre părerile oamenilor.

Totuşi, unele persoane se arată indiferente la posibilele măsuri luate de guvernanţi.

"Nu sunt de acord. Ne omoară, să ne lase în pace", "E bine oricum, numai să fie alocația mai mare", mai spun oamenii din popor.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro