Anunțul Primarului General al Capitalei: "15 locații de carantină pentru bucureștenii și ilfovenii care se întorc din străinătate"

Anunțul Primarului General al Capitalei: "15 locații de carantină pentru bucureștenii și ilfovenii care se întorc din străinătate" © facebook

Gabriela Firea continuă demersurile pentru testarea în masă a bucureștenilor. De asemenea, Primarul Capitalei pune la dispoziție mai multe locații pentru cei care, în următoarea perioadă, se vor întoarce din străinătate.

Edilul spune că se observă o creștere simțitoare în ceea ce privește numărul persoanelor care se întorc din alte țări, cu ocazia sărbătorilor pascale.

„Dacă, spre exemplu, săptămânile trecute pe zi ajungeau în București cam 100 de români întorși din zonele afectate, de pe harta roșie a coronavirusului, iată că în ultimele zile încep să vină câte 300. Deci o creștere de trei ori până în acest moment.", a declarat, la Antena3, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei mai spune că pune la dispoziția românilor din Diaspora 15 locații noi unde aceștia vor fi carantinați, odată cu revenirea în țară.

"Am luat împreună cu toți ceilalți colegi ai Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență decizia ca românii care se întorc din străinătate și sunt bucureșteni sau ilfoveni să rămână aici, în cele 15 locații de carantină, iar cei care sunt din alte județe, care până acum ar fi rămas tot la noi, să fie conduși tot de către noi, de colegii noștri de la STB și poliția locală, către zonele unde au de fapt domiciliul.", a adăugat Firea.

Gabriela Firea, noi spații de carantinare pentru români

Mai mult, carantinarea românilor reîntorși în România a început deja: "S-a întâmplat deja de două zile. Am transportat români din Botoșani, din Suceava, din Neamț, Covasna, Mureș, mai multe zone ale țării și acest proces continuă.", mai spune primarul.

Deși autoritățile au rugat insistent românii din Diaspora să nu revină în țară în următoarea perioadă, aceștia par să nu țină cont de restricții.

"Autoritățile au transmis pe toate canalele rugămintea către români să nu se întoarcă în țară, dar probabil din cauza situației dificile din punct de vedere material sau social în care se află mulți români din Diaspora totuși se întorc în această perioadă în număr mult mai mare acasă. Vor veni în continuare mii de români pe cale rutieră, pentru că principalele zboruri au fost anulate spre și dinspre zonele roșii”, a mai zis Gabriela Firea, la Antena3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro