Anunţul şocant făcut de un poliţist trimis să prindă infractori periculoşi / Imagini exclusive

+6 click pentru
galerie

Un ofițer al Ministerului de Interne a făcut, recent, un anunț incredibil, care scoate la lumină motivul ascuns pentru care polițiștii trimiși să prindă infractori periculoși ar putea să fie uciși în orice moment.

Ofițer cu mare experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), bărbatul a explicat, pentru spynews.ro, că vestele antiglonț expiră după cinci ani. Practic, după această perioadă, materialul kevlar își pierde din proprietăți, iar vestele nu mai fac față gloanțelor, așa cum ar trebui. Mai mult, spune ofițerul, perioada de valabilitate durează cinci ani numai dacă vesta este ferită de soare și umezeală, ceea ce nu se întâmplă, în condițiile în care acestea sunt purtate des, în special de trupele speciale.

Pentru a se simți în siguranță, polițistul și-a confecționat singur o vestă antiglonț. Practic, acesta a umplut buzunarele vestei cu plăci de oțel, învelite într-un strat de cauciuc. “Oțelul rezistă bine. Dacă nu aș fi pus cauciuc, schije sărite din gloanțele care se sparg la impact m-ar putea răni la gât”, a explicat omul legii. Acesta și-a testat singur vesta, în poligon, iar rezultatele au fost unele menite să se simtă în siguranță. În același timp, bărbatul le-a recomandat colegilor săi să nu se apuce, de capul lor, să-și fabrice astfel de articole de protecție, pentru că, dacă nu se pricep foarte bine, și-ar putea pune singuri viața în pericol.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro