Armata construiește un spital mobil, pentru pacienții bolnavi de coronavirus! Unitatea medicală va fi terminată în 5 zile/FOTO
Publicat pe 19.03.2020 la 19:57 Actualizat pe 21.03.2020 la 18:07
În contextul supraaglomerării spitalelor din țară, Ministerul Apărării Naționale a pus bazele unei unități medicale mobile pentru pentru tratarea cazurilor mici și medii de coronavirus.
În contextul supraaglomerării spitalelor din țară, Ministerul Apărării Naționale a pus bazele unei unități medicale mobile pentru pentru tratarea cazurilor mici și medii de coronavirus.
Montarea spitalului ROL II se va face în doar cinci zile, astfel încât el va fi pus la dispoziția pacienților în cel mai scurt timp, acreditat și autorizat.
Spitalul va fi poziționat în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriartrie "Ana Aslan" Otopeni, potrivit unui comunicat.
Pregătirile terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor este aproape finalizată.
„Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19”, precizează MApN.
Spitalul ROL II, alternativă pentru pacienții cu COVID-19
Activitatea militarilor este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila", Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.
Spitalul ROL II a mai fost instalat în anul 2015, în contextul epidemiei de Ebola și a fost parte componentă a mai multe exerciții NATO.
„Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională”, se mai arată în comunicat.